Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/Adria Film/ Centar film

Шта се крије иза ВАТРЕНЕ СЦЕНЕ Ивана и Бобе у "Јоргованима"?

Извор: Нпортал

23.02.2024.

16:45

ГЛУМЦИ Слобода Мићаловић и Иван Босиљчић направили су пометњу на друштвеним мрежама због сцене из филма "Јорговани", који ће премијерно бити приказан на овогодишњем Фесту.

Иван Босиљчић је на конференцији за медије поводом премијере филма "Јорговани", која ће се одржати на Фесту 27. фебруара, објаснио како је дошло до реплике "Тишина, а сад мало она", коју смо имали прилике да видимо у виралном трејлеру.

BloombergAdria.com

"Кривац" за рекреирање реплике из култног филма "Маратонци трче почасни круг" је управо глумац, а сада је открио како је до тога дошло.

- Ја сам давне 2008. године играо у мјузиклу у Позоришту на Теразијама Мирка Топаловића и то је била моја велика позоришна шанса. До тада сам увек играо неке хероје, људи су већ мислили да су све видели од младог глумца, а онда ми је Кокан Младеновић дао да играм тог блесавог човека и онда је за мене то био корак напред - испричао је Босиљчић, те додао да сматра да и филм "Јорговани" сматра својеврсним кораком напред.

- Тако осећам и ову шансу, јер ово је баш један концепт, који ће, верујем, у кинематографији, за Бобу и за мене бити корак напред, али оно што је још једна мало занимљивија ствар је да је улогу Ђенке у "Маратонцима" играо мој Гордан Кичић, тако да се то што смо ми кумови у овом филму, поновило. Тако да сам ја нашем поријатељству, нашој сарадњи, и наравно том великом филму, посветио ту реплику "Тишина, а сад мало она" - закључио је глумац кроз смех, те открио да је поменута сцена снимљена из првог пута.

- Сцену смо снимили из првог пута. Уопште нисмо вежбали. Мислили смо да ћемо накнадно снимити у студију. То што видите у филму је најаутентичнији могући моменат. Композитори, редитељ, сценариста, продуценти када су видели колико је то аутентично, нису хтели да кваре новим препевавањем и упеглавањем. Убележили смо се баш како је било тад.

Иван Босиљчић је веома везан за истоимени мјузикл Позоришта на Теразијама. Он је, подсетимо, у представи „Маратонци трче почасни круг“ у режији Кокана Младеновића играо улогу Мирка Топаловића, за коју је награђен за најбољег младог глумца на Фестивалу Дани комедије у Јагодини 2009. године. Партнер, каои у филму, био му је Кичић, који је играо Ђенку. И у филму су опет кумови.