Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal, АТА имагес

Која СИМБОЛИКА се крије иза Констрактиног наступа на "ПЗЕ"?

Извор: Нпортал

01.03.2024.

12:55

КОНСТРАКТА је синоћ у другој полуфиналној вечери "Песме за Евровизију" отпевала своју песму "Ново, боље" и још једном одушевила публику.

Ана Ђурић изненадила је све када се 2022. године појавила на такмичењу први пут са својом нумером "Ин цорпоре сано". Она је тада прала руке на сцени и певала о здрављу. Била је обучена у бело и са собом је носила пешкире.

Сада је са песмом "Ново, боље" изненадила све јер док је певала стихове у ком позива на ноби и бољи живот, али њен наступ није ништа другачији од оног који је имала пре две године.

BloombergAdria.com

Многи су приметили симболику која се крије иза њеног наступа - толико се боримо да променимо све, а у суштини не мења се ништа. Уместо да перемо руке, једноставно месимо тесто у наћви.

Ипак један детаљ са наступа промакао је свима, а врло је битан за разумевање њене песме. Она је у последњем делу песме, док изгова "Ево саће" и обраћа се докторима, Констракта симулира порођај. Ово симболизује апсурд и надљудске напоре многих који се данас и превише труде да буду креативни, иновативни и што другачији, а што се врло често не завршава славно.

Занимљиво је и да је њен аутфит врло сличан као и пре две године, па и овај пут носи снежно белу комбинацију. https://www.youtube.com/watch?v=E9Hjw28XHy8&ab_channel=RTSPesmaEvrovizije-Zvani%C4%8Dnikanal

(Курир)