Извор:Фото: АТА имагес, Профимедиа

ТЕYА ДОРА ИЛИ БРЕСКВИЦА? Рат на РТС-у - која је већа Српкиња

Извор: Нпортал

02.03.2024.

10:20

ЉУТА борба ривалки за трон овогодишњег представника Србије за Евросонг!

Након што је јавност сазнала ко су финалисти Песме за Евровизију у први план су избиле две фавориткиње - Анђела Игњатовић Бресквица и Теодора Павловска Теyа Дора, које се из потпуно супротних музичких жанрова својим изјавама надмећу која је већа Српкиња и чија песма више слави патриотизам, док обе стоје на трону ривалства уочи финала Песме за Евровизију.

BloombergAdria.com

Наиме, док Бресквица трпи најснажније ударце и најгласније похвале у исто време због песме која је изазвала велику буру због текста, за Теyадору је недвосмислено - лила Рамонда је симбол примирја у Првом светском рату, међутим, обе и те како своју песму доживљавају правом српском, која има јаку поруку и треба да представља Србију на престижном такмичењу.

- Особа која представља Србију је из Србије, самим тим има нешто српско. И моја песма има такође нешто, мелодију која је српска, али је прекомпонована с модерним аранжманом. Рамонда има више значења, али ја волим да је видим као српски феникс, из велике патње можеш да изађеш као победник - рекла је Теyа Дора, док је Бресквица била више патриотски настројена.

BloombergAdria.com

Иначе, значка Рамонде се носи на реверу на дан 11. новембра, кад се слави Дан примирја у Првом светском рату, у којем је Србија поднела огромне жртве за победу са савезницима. Теyа Дора је наступала под редним бројем 11, те је и песму послала на конкурс јавног сервиса баш у ноћи између 10. и 11. новембра и то увече, у 11.11.