Извор:Фото: М. Лабудовић

ХАОС У БЕОГРАДУ: Хитна превезла пијану децу на ВМА

Извор: Нпортал

02.03.2024.

11:23

ДОКТОРКА Милена Поповић из Хитне помоћи истакла је да је током протекле ноћи поново било проблема са пијаним малолетницима.

Како је навела др Милена Поповић, екипа Хитне помоћи током ноћи имала је мање посла него што је уобичајено. Истиче да је било 94 интервенције и 17 позива на јавном месту.

- Била је једна лакша саобраћајна несреће ноћас око 1 сат, на искључењу за Плаве Хоризонте. Мушкарац са лакшим повредама, старости 25 година, превезен је у КБЦ Земун. Заиста мирна ноћ што се тиче таквих неких интервенција. Што се тиче тешких траума није било - каже др Поповић.

Међутим, било је алкохолисаних стања малолетника.

- У питању су опет малолетна лица. Оно што се понавља из викенда у викенд, наставља и даље да прати тај неки тренд одржавања. Деца од 15-16 година, без питања пола, мушко, женско, заиста возимо на ВМА у стањима тешког пијанства - каже др Поповић.

Највише звали хронични пацијенти

- Поред ових позива, било је доста хроничних пацијената, који су нас звали. Било је 1411 веза, направљено за 24 сата. Пацијенти који су имали кардиолошке тегобе, болове у грудима, болове у стомаку, то су били ноћас чешћи позиви - каже др Поповић.

Она је дала и савет за пацијенте који су претходну ноћ били у тешком алкохолисаном стању.

- Рехидратација је потребна да би се тај алкохол елиминисао. Потребно је време да јетра обради ту велику количину алкохола. Доста течности, одмарања. Расол као стални савет и наше баке саветовале, може да се узме у обзир- рекла је др Поповић.

(Ртс)