Извор:Фото: РТС принтскрин

"НОВО, БОЉЕ": Шта се крије иза Констрактиног наступа?

Извор: Нпортал

02.03.2024.

23:02

КОНСТРАКТА, једна од финалисткиња Песме за Евровизију (ПЗЕ) наступила је вечерас под редним бројем 13. са својом песмом “Ново, боље”.

Констракта је на Песми за Евровизију победила 2022. године с песмом “Ин цорпоре сано”, која је постала не само ултимативни хит него су и речи ове песме, као и кореографија са наступа постали део свакодневне комуникације.

BloombergAdria.com

 

Кад се појавила Констрактина нова песма, под насловом “Ново, боље”и кад је виђена на сцени ПЗЕ, многи су следствено великим очекивањима прионули на компаративну анализу, што је вероватно и природно.

Углавном, акценат је био на томе да то није ништа ново у односу на оно што смо видели и чули 2022. иако је Констракта управо тиранију новог опсервирала у својој песми “Ново, боље”.

BloombergAdria.com

 

Говорила је о томе и у медијима, а на самом наступу овогодишње ПЗЕ на великом екрану иза ње и хора “Индивидуа” је писало. Епизода 2: “Нити ново, нити боље”.

“Ново, боље” је можда чак мало мрачнија од „Ин цорпоре сано“. Иначе, потиче из исте корпе – тема владајућих идеологија и тескоба коју оне доносе. Ова тема је прежвакана милион пута, али и даље актуелна.” казала је Констракта за Данас.

Овако је изгледао њен вечерашњи наступ. 

Њен циљ је пре свега да испромовише своју песму и ово такмичење сматра идеалним као "одскочну даску", те тако не прижељкује своју победу и одлазак у Малмеу.