Извор:Фото: Јутјуб принтскрин

ПАО ЈУТЈУБ: Хиљаде људи широм света пријављује проблем

Извор: Нпортал

05.03.2024.

19:12

КОРИСНИЦИ платформе "ЈуТјуб" пријављују прекид рада интернет видео платформе који тренутно погађа око 5.000 корисника, након вести да су "пале" апликације компаније Мета.

Извештај долази након што су Мета апликације, тачније Фејсбук, Месинџер и Инстаграм престали са радом данас у току дана на глобалном нивоу, што је утицало на милионе корисника широм света.

Прекид је забележен у деловима Европе, Кине, Аустралије и Мексика — што је довело до пада цена акција Мете.

"Јутјуб", који је у власништву Гугла, огласио се и на X (Твитер) мрежи поводом овог проблема.

- Радимо на томе! Обавестићемо кориснике када се ствари врате у нормалу - наводи се у саопштењу.

Пао Фејсбук па Инстаграм

Подсећамо, данас је дошло до прекида рада Мета апликација, те су корисници пријављивали да су избачени са својих налога.

Квар је примећен око 16:20. Како се може видети на сајту за проверу рада друштвених мрежа "Доwн детецтор" , проблем је присутан на глобалном нивоу.

Корисници у Србији пријављују да су једноставно излоговани са својих налога на Фејсбуку, Инстаграму и Месинџеру и да не могу да им поново приступе.

Не ради ни Воцап?

У међувремену корисници су почели да пријављују проблеме у раду и Воцапа, још једне у низу апликација у власништву компаније Мета.

А како се спекулише на друштвеним мрежама може бити речи о сајбер нападу, с обзиром на то да су у истом тренутку "пале" четири апликације. Коментари попут "све је пало на супер уторак", "мирише ми на сајбер напад", и "ма немогуће, Америка нема геополитичке непријатеље који би ишта добили ремећењем информационих система током избора" одражавају широк спектар реакција, од забринутости до сарказма.

Иначе, супер уторак описује дан у циклусу страначких избора за председничку номинацију у САД када се гласа у највећем броју савезних држава.

У надметању код републиканаца, на тај дан се може освојити 874 од 2.429 делегата за завршну конвенцију, укључујући и у две најмногољудније државе, Калифорнији и Тексасу.

(Дејли мејл)