Извор:Фото: АТА имагес, ТВ Пинк принтскрин

ПРИКАЗАНИ СНИМЦИ ТУЧЕ: Четири сата материјала из хотела

Извор: Нпортал

14.03.2024.

17:06

СНИМЦИ туче која датира из августа 2023. године, а коју је, према оптужници Првог основног тужилаштва у Београду, започео глумац и редитељ Драган Блејогрлић кад је у хотелу "Амбасадор" у Нишу напао редитеља Предрага Гагу Антонијевића, приказани су данас у судници Првог основног суда.

Један снимак добро је познат српској јавности, а данас је приказано чак четири сата материјала са сигурносних камера хотела, суду достављених од стране полицијске управе Ниш.

- Приказани су сви детаљи који би могли да буду веродостојни докази у овом случају, од момента кад је Бјелогрлић стигао у хотел у пратњи пријатеља Небојше Ћетковића, глумице Катарине Радивојевић и још једне женке особе, преко њиховог боравка у башти хотела, затим у лобију, па све до доласка полиције и Хитне помоћи на крају вечери - каже извор и објашњава да је то видео материјал са четири камере у периоду од 23 сата до четири ујутру, у ноћи између 23. и 24. августа 2021. године.

Снимак који је јавност већ видела настао је те вечети око три сата и 25 минута, а у судници је приказан више пута, успорен, како би се утврдило да ли је Бјелогрлић Антонијевића ударио отвореном шаком или песницом.

BloombergAdria.com

 

- На снимку се види како Бјелогрлић после разговора са Ћетковићем устаје из свог сепареа који је био у горњем делу лобија, спушта се до сепареа у којем је седео Антонијевић са глумицом Јованом Стевић и писцем Владимиром Кецмановићем. Он прилази право до Антонијевића, хвата га левом руком за раме и десном га удара у пределу лица - каже извор и додаје:

Недуго затим, глумица Катарина Радовојевић одвлачи Бјелогрлића, после чега он са пријатељем креће да излази из хотела, али настављају да се препуцавају.

BloombergAdria.com

 

Судија је рекла да се на том снимку примећује како Бјелогрлић гестикулира нешто Антонијевићу, као да му добацује.

- Он је мени све време добацивао, не мислите ваљда да само ја њега вређам, а он ћути - прокоментарисао је окривљени Драган Бјелогрлић који је све време објашњавао ситуације и одговарао на питања судије у вези са снимцима.

BloombergAdria.com

 

На претходном рочишту је, подсетимо, оштећени редитељ Предраг Антонијевић испричао да га је глумац ударио, потом га псовао и претио му да ће "да га убије". Навео је тада и да су они били у коректним односима све док није пријавио Бјелогрлића да му је путем мејла понудио мито.

- Оптужени и ја нисмо били у комуникацији неколико година пре инцидента у Нишу. Нисмо имали ни вербалне ни физичке сукобе све док није прорадила песница - испричао је Антонијевић пред судом, наводећи да Бјелогрлића није провоцирао, како је он изјавио у својој одбрани.

Наредно рочиште заказано је за 15. април и тада ће бити настављено са приказивањем снимака и биће испитан сведок Небојша Ћетковић који је све време био са Бјелогрлићем у друштву.

(Курир)