Извор:Фото: Профимедиа

МИЛАНОВИЋ КАНДИДАТ ЗА ПРЕМИЈЕРА: "Време да се коњи седлају"

Извор: Нпортал

15.03.2024.

16:49

ЗОРАН Милановић биће носилац СДП-ове листе у Првој изборној јединици и кандидат за хрватског премијера, саопштио је данас лидер те странке Пеђа Грбин.

Грбин је на конференцији за новинаре,на којој се појавио ненајављено Милановић, рекао да је дан прекрасан јер се креће у промене.

- У животу сваког од нас постоје тренуци кад треба изаћи из зоне комфора. Тај час је куцнуо на моја врата моментом становитог (Ивана) Турудића - рекао је Милановић.

Сви покушаји да се, како је казао, то спречи завршили су зулумом.

- Дошло време да се коњи седлају - рекао је Милановић, који је некада предводио СДП.

Милановић је обећао одлучну и чисту власт.

- Лопове, угњетаваче и њихове помагаче избацићемо. Са мном знате на чему смо. Ја и моји сарадници се у узусе власти нисмо огрешили, видело се, зна се, и нећемо. Од разлика је већа вера и снага да можемо радити заједно - навео је Милановић, који је само пар сати раније саопштио да ће парламентарни избори бити одржани у среду, 17. априла.

BloombergAdria.com

 

Поручио је да "реке правде долазе, да ће се на пролеће излити" и, како је навео, "живећемо у једној бољој, праведнијој Хрватској”.

Иначе, председнички избори у Хрватској би требало да буду одржани крајем године први круг, а евентуални други круг у јануару 2025.

- Крећемо у промену која је Хрватској насушно потребна. Изборни дан у среду постаће празник слободе и демократије, али постаће и симбол тренутка када се Хрватска поновно почиње мењати на боље. Пре 24 године такође смо имали изборе који нису пали у недељу, а од 2000. до данас ово су дефинитивно најважнији избиори с којима се Хрватска суочава, зато што су ово постали избори за демократију - поручио је Грбин.

Знам да је било много критика на мој рачун и зато нећу бити кандидат СДП-а за премијера Републике Хрватске. Зоран Милановић ће бити носилац листе СДП-а у Првој изборној јединици. Он ће бити, казао је Грбин, ускоро председник Владе РХ.