Извор:Фото: Профимедиа

ЧУВЕНИ АС О НОЛЕТУ: Он је највећи у историји, бројке не лажу

Извор: Нпортал

16.03.2024.

16:03

БЕЗ обзира на тренутну кризу Новак Ђоковић је најбољи тенисер свих времена!

Ово је констатација некадашњег америчког тенисера, данас коментатора Џима Куријера, четвороструког освајача гренд слем титула. Он тврди да је дебата о томе ко је најбољи икада при крају и да су бројке јасне, те да је њих тешко демантовати.

Новак Ђоковић је по свим релевантним параметрима испред Рафаела Надала и Роџера Федерера.

- Статистички, готово је! Осим ако Надал не пронађе нешто чиме би могао да се врати. Много тога је на страни Ђоковића. Прво, бољи је у међусобном скору од обојице. Од Федерера 27:23, од Надала 30:29. Оно што је такође важно су недеље на првом месту. И ту има огромно вођство. Идемо даље, бити "број 1" на крају сезоне. Новак је то успео осам пута, Федерер и Надал по пет. Од њих је бољи Сампрас који је то урадио шест пута - говори Џим Куријер и наставља:

BloombergAdria.com

 

- За мене бројке не лажу. Новак Ђоковић је највећи и заслужује сва признања која добија. Плус, играо је у истој ери са својим највећим ривалима, тако да имамо директан рекорд.

Џим Куријер наставио је даље своје образлагање.

BloombergAdria.com

 

- Људи ће рећи да ја навијам за Ђоковића, да волим да га гледам, да оставља утисак на мене. Схватам. Волимо страст у нашем спорту, али ово је дискусија заснована на чињеницама о достигнућима, а не о стилу. Зато је све изречено за Ђоковића директан ударац у стомак његовим опонентима - објаснио је Џим Куријер.

И Патрук Муратоглу, чувени тениски тренер има слично мишљење.

- Никада у историји тениса нисам видео некога ко је на врхунцу своје игре са 36 година. Са колико су Надал и Федерер били на врху. Са 26, 28... Новак је целу каријеру најбољи.