Извор:фото: Танјуг/АП/Elaine Thompson

ПРИНУДНО СЛЕТАЊЕ У БЕОГРАДУ: Путнику током лета позлило

Извор: Нпортал

19.03.2024.

15:04

НА аеродром "Никола Тесла" у Београду авион из Турске је принудно слете синоћ јер је путнику позлило, након чега је преминуо.

Мушкарац, због кога је авион синоћ принудно слетео на београдски Аеродром "Никола Тесла", преминуо је услед срчаног застоја. Он је преминуо упркос реанимацији, а тачан разлог услед чега је дошло до срчаног застоја показаће обдукција.

Драма на београдском аеродрому настала је у понедељак, око 19.30 часова. Путнику је позлило у авиону, због чега је летелица хитно приземљена. Претходно је још у авиону започета реанимација, али је путник, на жалост, преминуо упркос што су напори лекара да га одрже у животу настављени и приликом слетања.

Авион летео на релацији Истанбул-Дизелдорф

Према подацима сервиса за праћење кретања авиона "ФлајтРадар24", у Београд је слетео авион који је полетео из Истанбула на путу до Дизелдорфа.

Авион компаније "Туркиш Ерлајнс" из Истанбула, на лету ТК1529, паркиран је био на Б платформи. На лету је саобраћао авион Аирбус А321 (ТЦ-ЈСК), његов наставак лета за Дизелдорф првобитно је најављен за 21.05 а затим у 22.55 часова.

Један у низу случајева принудног слетања

Подсетимо, ово је један у низу принудних слетања авиона на београдски аеродром, где су наши лекари покушавали да спасу животе путника. Последњи такав случај који је заокупирао пажњу јавности у Србији је случај младе Британке којој је позлило на лету из Турске, а након операције сужења желуца у тамошњој клиници. Након овог случаја, испоставило се да су наши лекари се често суочавали и збрињавали оваква пацијенте који су на исту или сличну интервенцију ишли у Турску.

Како се сазнаје, у овом последњем случају преминулог мушкарца, не ради се о последицама неке естетске интервенције, а обдукција ће показати због чега је дошло до срчаног застоја.

(Блиц)