Извор:Фото: АТА имагес, Анђела Стевановић Живковић

ЋЕТКОВИЋ: "Шотра ми је дао улогу да бих отплатио кредит"

Извор: Нпортал

23.03.2024.

11:09

ЧУВЕНИ редитељ Здравко Шотра представио је монографију "Мојих 500 глумаца" међу чијим страницама се нашао и Војин Ћетковић. Овај глумац је прве глумачке кораке направио уз Шотру и остао му веран током целе каријере.

У разговору за Републику Ћетковић се присетио како је изгледао његов први сусрет са Шотром.

- Било је то пре 30 година, узео ме је малтене са Академије. Снимали смо филм "Симпатија и антипатија". Сећам се да сам имао страшну трему, играо сам поред великих глумаца и тако ја стојим и дрхтим од треме, кад одједном усред кадра неко викне: "Гоооол!" Питам шта је ово, о чему се ради, а кажу ми: "Ма Шотра гледа Звезду". Он није гледао нас, већ је тражио да му инсталирају телевизор поред монитора. Ми овде играмо, а он гледа Звезду! То ме је опустило, видео сам да је преко пута мене један нормалан човек. Више нисам имао трему ни обавезу да будем преозбиљан у целој ситуацији - прича нам глумац и додаје да му је Шотра дао многе животне савете.

BloombergAdria.com

- Кад год би ми се дешавале тешке животне ствари он би ме назвао. То су интимни пријатељски тренуци и заиста је увек био ту.

Ћетковић који је играо код Шотре у филмовима ("Зона Замфирова", "Пљачка Трећег Рајха", "Шешир професора Косте Вујића", "Санта Мариа Делла Салуте") и серијама ("Рањени орао", "Грех њене мајке", "Александар од Југославије"), присетио се како је заједно са Николом Ђуричком и Небојшом Илићем Цилетом за свега 15 минута брзински снимио сцену од четири стране сценарија. А кад су их питали како су то успели, Ћетковић је поносно узвикнуо "Ми смо Шотрине фоке".

BloombergAdria.com

Да је Шотра увек био ту да му се нађе кад је то потребно доказао је још једном причом.

- Шотра је желео да ми да већу улогу у филму "Ивкова слава", али продуцент није дозволио и онда се он потрудио да ми и ову малу улогу развуче на 10 дана снимања да бих више зарадио. Рекао ми је: "Морам да ти дам улогу јер имаш кредит у швајцарцима - испричао је глумац.

Како каже, одувек је био радохолик и глума је обухватила велики део његовог живота.

BloombergAdria.com

- Скоро сам причао са једим пријатељем и он ми је рекао: "Мораш мало да станеш. Не треба да радиш толико". Заједно смо радили анализу крви и моји резултати су били у реду, али неки параметри су били повишени. Кажем ја њему: "Почињу ми пробе прекосутра, после три дана извадићу крв и биће све у реду", и тако је и било! Овај посао обухвата велики део мог живота тако да сам јако задовољан кад радим - додаје Војин.

Његова љубавна прича са Слободом Мићаловић многе подсећа на ону какву су имали легендарни Гага и Милена.

- Наравно, прија ми кад нас пореде са Гагом и Миленом. Ја бих волео да је то тако, али није. Они су били светски глумци, скоро сам видео фотографију у једним новинама Милене Дравић са Хичкоком. О њима су писали највећи светски редитељи, Гага је играо на француском у позоришту у Паризу. То су велики глумци - истиче Ћетковић.

(Република)