Извор:Фото: Профимедиа

"ШЕФИНО, ХВАЛА ЗА СВЕ": Ноле у наставку без тренера?

Извор: Нпортал

27.03.2024.

13:38

НЕ БИ било изненађење уколико Новак одлучи да каријеру настави без тренера, што није реткост у свету тениса.

Новак Ђоковић је изненадио читав тениски свет одлуком да раскине сарадњу са Гораном Иванишевићем, после успешне сарадње која је изродила 12 Гренд слем титула.

BloombergAdria.com

 

Најбољи тенисер света је емотивном објавом на Инстаграму обелоданио да са Иванишевићем више неће сарађивати и да га много воли, док је легендарни Хрват на то одговорио емотиконима захвалности и срца.

Новаку сезона није почела како је желео, на Аустралијан опену јесте стигао до полуфинала, али се озбиљно намучио у неким мечевима са знатно слабијим тенисерима, потом је било лоше и у Индијан Велсу где је поражен у свом другом мечу, да би потом одлучио да не игра у Мајамију.

BloombergAdria.com

 

После тога стигла је и објава да Иванишевић више није његов тренер.

Тренутно све иде у том правцу да ће покушати да преокрене сезону без главног тренера, а Новак је у једном моменту каријере био без тренера, након раскида сарадње са Борисом Бекером, до повратка Марјана Вајде. Тада је улогу тренера у једном моменту имао чак и његов брат Марко.

Овако нешто није смо виђали и код многих врхунских тренера, па је тако и Роџер Федерер имао неко време био без тренера у познијем делу своје каријере, а од активних тенисера такав је случај и са Ником Кирјосом.

Занимљиво је и да смо у Београду у уторак 26. марта видели Ђоковића како тренира у Београду на теренима на Кошутњаку, а са њим је тада био и Ненад Зимоњић, који га је својевремено тренирао у Дејвис купу док је био селектор.