Извор:Фото: Тикток принтскрин/Bakari Farmers, Инстаграм принтскрин/exoticexperts

НИКО НЕ ЗНА О ЧЕМУ СЕ РАДИ Необична животиња изненадила ФОТО

Извор: Нпортал

02.04.2024.

10:49

НЕОБИЧНЕ животиње увек су биле занимљиве људима посебно ако не обитавају на подручју где људи живе. Ипак, већину животиња могуће је видети у зоолошком врту или барем на интернету па је мало тога остало неоткривено.

Међутим, снимак који се појавио на друштвеним мрежама на којој је приказана необична животиња изазвао је велику пажњу. Многи су признали да никад у животу нису видели ништа слично, а други су нагађали о каквом створењу је реч. 

Животиња има црно-бело крзно, огромне уши које висе, кратко лице, избачену вилицу и наборе на лицу који је чине гротескном и помало застрашујућом. По величини и изгледу подсећа на краву иако је јасно да није у питању крава. На снимку се види бедуин који је покушавао да је укроти, али се животиња отимала. 

Снимак се појавио на страници Бакари фармерс на ТикТоку и изазвао је велику пажњу људи. Док су неки нагађали о којој животињи је реч, већина је признала да у животу ништа слично нису видели. 

- Гледам ово већ три пута и још увек ми није јасно која врста животиње је ово.

- Да ли је ово дамаска коза?

- Зар ово није из "Ратова звезда?"

- Да ли је ова коза превелика или је човек мали?

- Вау...нисам знала да постоји ова врста козе... - били су неки од коментара.

Друштвене мреже су ових дана преплавили снимци ове необичне животиње, а већина корисника се пита о каквом је бићу реч.

Иако многи нису могли са сигурношћу да потврде о чему је реч, признавши да овакво створење изазива страх код њих те да схватају како је природа још увек недовољно истражена, многи су објаснили да је реч о дамаској кози.

Дамаска коза је позната и као Алеп, Балади и Шами и то је раса козе која је пореклом из Сирије. Њена просечна висина је од 70 до 80 цм, тежина од 65 до 90 кг, а животни век око 12 година. Углавном се гаји због производње млека и меса. 

BloombergAdria.com

 

Дамаска коза по имену Qahr добила је прву награду за титулу "Најлепша коза" на једном такмичењу у Ријаду 2008. године.

(Срећна Република)