Извор:Фото: Профимедиа

ПРЕМИНУО О ЏЕЈ СИМСОН: Бившег спортисту однела тешка болест

Извор: Нпортлао

11.04.2024.

17:15

НЕКАДА ЉУБИМАЦ НАЦИЈЕ, а потом робијаш и осуђеник преминуо је од последица рака.

Бивша звезда америчког спорта, а потом познати глумац, па робијаш О-Џеј Симпсон, преминуо је у среду, 10. априла, у 77. години после дуге борбе против рака. Некад љубимац читаве нације, легенда НФЛ-а и колеџ фудбала заувек је осцрнио свој лик након убиства његове бивше супруге Никол Браун Симпсон и њеног пријатеља Роналда Голдмана. Пар је у јуну 1994. монструозно убијен у њеном дому, а иако је много трагова указивало на то да је О-Џеј извршио тај злочин, он се извукао одлуком пороте у Лос Анђелесу да није био крив.

BloombergAdria.com

 

Играјући на карту расне нетрпељивости, његови скупоцени браниоци сачували су га том приликом од казне, убедивши пороту у расизам припадника полиције који су извршили увиђај. У том периоду великих расних сукоба у Америци, Симпсонов тим је на том таласу изборио и његову слободу, а онда је на грађанској парници глатко изгубио тај случај.

BloombergAdria.com

 

Иако је било одређено да породицама жртава уплати 33,5 милиона (еквивалент данашњих 64 милион долара), то никад није учинио. Потом је 2007. године ухапшен под оптужбама за отмицу и оружану пљачку и осуђен на 33 године затвора, односно минимално девет пре пуштања на условну слободу. Из затвора је изашао 2017. и последње године живота провео је играјући голф и коментаришући на друштвеним мрежама утакмице свог тима Бафало Билса на друштвеним мрежама. Nekada ljubimac nacije, a potom robijaš i osuđenik preminuo je od posledica raka. Preminuo O Džej Simpson IZVOR: MONDO Bivša zvezda američkog sporta, a potom poznati glumac, pa robijaš O-Džej Simpson, preminuo je u sredu, 10. aprila, u 77. godini posle duge borbe protiv raka. Nekad ljubimac čitave nacije, legenda NFL-a i koledž fudbala zauvek je oscrnio svoj lik nakon ubistva njegove bivše supruge Nikol Braun Simpson i njenog prijatelja Ronalda Goldmana. Par je u junu 1994. monstruozno ubijen u njenom domu, a iako je mnogo tragova ukazivalo na to da je O-Džej izvršio taj zločin, on se izvukao odlukom porote u Los Anđelesu da nije bio kriv. Igrajući na kartu rasne netrpeljivosti, njegovi skupoceni branioci sačuvali su ga tom prilikom od kazne, ubedivši porotu u rasizam pripadnika policije koji su izvršili uviđaj. U tom periodu velikih rasnih sukoba u Americi, Simpsonov tim je na tom talasu izborio i njegovu slobodu, a onda je na građanskoj parnici glatko izgubio taj slučaj. MOGLO BI TE ZANIMATI Ne bismo da vas ubeđujemo, pa ćemo vas pustiti da sami odlučite gde su cene najpovoljnije, a kvalitet bez premca. Šta čekaš? Galaxy AI te vodi u sjajnu avanturu gde te očekuje sjajan paket poklona Sponsored by Midas Midas logo Na slici: O Džej i ubijena supruga O Džej Simpson IZVOR: CELEBRITY PHOTO / AVALON / PROFIMEDIA Iako je bilo određeno da porodicama žrtava uplati 33,5 miliona (ekvivalent današnjih 64 milion dolara), to nikad nije učinio. Potom je 2007. godine uhapšen pod optužbama za otmicu i oružanu pljačku i osuđen na 33 godine zatvora, odnosno minimalno devet pre puštanja na uslovnu slobodu. Iz zatvora je izašao 2017. i poslednje godine života proveo je igrajući golf i komentarišući na društvenim mrežama utakmice svog tima Bafalo Bilsa na društvenim mrežama.