Извор:Фото: Танјуг/АП

НАЈСПЕКТАКУЛАРНИЈИ СУДСКИ ПРОЦЕС: Ко је био О Џеј Симсон?

Извор: Нпортал

11.04.2024.

18:16

ДАНАС ЈЕ у 77. години преминуо некадашњи спортиста и робијаш О Џеј Симсон. Суђење О Џеј Симпсону, који је оптужен, па ослобођен оптужби за убиство бивше супруге Никол Браун и њеног пријатеља названо је суђењем века.

"Наш отац, Орентал Џејмс Симпсон, подлегао је борби са раком. Био је окружен својом децом и унуцима. Током овог периода, његова породица вас моли да поштујете њихове жеље за приватношћу и милошћу", наводи се у саопштењу, преноси америчка телевизија АБЦ.

BloombergAdria.com

 

Бивши НФЛ великан О Џеј Симпсон- коме је суђено за двоструко убиство своје бивше супруге Никол Браун Симпсон и њеног пријатеља Рона Голдмана '90-их, након чега је ослобођен, преминуо је у среду у Лас Вегасу.

Кажу да је био окружен децом и унуцима када је умро у среду увече.

BloombergAdria.com

 

Симпсон се последњих година наводно борио са раком простате, а његово здравље се у последње време погоршало због чега последњих неколико неколико пута био у болници.

Некадашња звезда америчког фудбала О Џеј Симпсон био је главни осумњичени за убиство у једном од најспектакуларнијих судских процеса у Америци.

Ни он, ни његова деца нису желели да говоре о ономе што се догодило 12. јуна 1994, када су Браун Симпсон и Роналд Голдман насмрт избодени.

- Нисмо дужни да се враћамо у прошлост и поново проживљавамо најстрашнији дан у нашем животу - рекао је 2019. Симпсон за АП.

О Џеј Симпсон током суђења 1994.

Према сопственим речима, више се никада неће враћати на ту тему.

Браун Симпсон и Роналд Голдман насмрт су избодени 1994. испред њене куће у Брентвуду, у Лос Анђелесу, док су Џастин и Сидни, заједничка деца Симпсонових, који су тада већ били разведени, спавала. О Џеј Симпсон је брзо осумњичен, а снимци полиције која јури његов "форд бронко" 17. јуна 1994. обишле су свет. Потера се завршила испред Симпсонове виле, где се предао. Имао је тада 46 година.

BloombergAdria.com

 

Уследило је суђење, које је трајало осам месеци, а завршило се његовим ослобађањем. Случај је ушао у америчку историју као "суђење века". Званично се сматра нерешеним. Иако Симпсон упорно понавља да је невин, породице жртава уверене су у његову кривицу. Године 1997.

Симпсон је проглашен кривим у грађанској парници и кажњен са 33,5 милиона долара. Део његове имовине је заплењен и продат на лицитацији, али је највећи део своте остао дужан, извештава АП.