Извор:Фото: Профимедиа

ПОСНА ШТРУДЛА СА ОРАСИМА: Мека и слатка као душа!

Извор: Нпортал

12.04.2024.

14:07

СЛАГАЛИ су вас ако су вам рекли да савршена посна посластица не постоји!

Васкршњи пост је најдужи пост који православни верници практикују. То не значи да се морате строго свих намирница одрећи. Многима је тешко да се одрекну слаткиша, а уколико пробате овај рецепт за посну штрудлу са орасима, нећете погрешити. Правићете је и у мрсним данима: 

Потребне намирнице за тесто:

  • 350 г брашна тип 500
  • 150 г оштрог брашна
  • 1/2 кашичице соли 
  • 2 кашике ванилин шећера
  • рендана лимунова корица
  • 4 кашике уља
  • 3 дл млаке воде
  • 15 г свежег квасца

За фил

BloombergAdria.com

Припрема:

Прво што је потрено јесте да загрејете рерну на 200 степени. Затим у једној чинији сједините квасац, воду, брашно и мало шећера. Оставите да надође. Суве састојке сједините у другој чинији. Направите удубљење па им додајте течне састојке и надошли квасац. Од смесе умесите глатко тесто па га оставите да надође. Надошло тесто поделите на 3 једнака дела, па направите мање кугле од брашна и оставите тако 15 минута. Фил припремате тако што ћете помешати млевене орахе, пекмез и ванилин шећер. Припремљени фил поделите на 3 дела. На побрашњеној површини разваљајте сваку јуфку у правоугаоник. Премажите припремљеним филом и увијте у облик штрудле. Понављајте поступак за све три јуфке.Потом уљем премажите штрудле. У плех обложен папиром за печење поређајте штрудле. Пеците око 25 минута, у рерни загрејаној на 200 степени. Оставите да се прохладе па их поспите шећером у праху. После тога, штрудла је спремна за јело!

(Трпеза)