Извор:Foto: Printskrin/Jutjub/ Home Made Recipes

ПРАВЕ БАКИНЕ: Рецепт за сочне домаће кифлице

Извор: Нпортал

14.04.2024.

20:54

НЕОДОЉИВО су ваздужасти, а укус осваја и највеће гурмане већ при првом залогају.

Састојци:

BloombergAdria.com

 

Како се праве?

Загрејати млеко па додати квасац и шећер. Оставити да квасац надође, а у посуду ставити брашно (скоро све), па додати укисао квасац, воду, уље, и со. Умесити тесто додавајући преостало брашно, формирати облик кугле и оставити 15 минута да одстоји.

Кад то време прође, исећи тесто на 8 јуфки и сваку растањити на величину великог тањира, у круг, па на 7 јуфки нарендати маргарин и наслагати као торту, па осму ставити одозгло, на њу не стављати маргарин.

Тако сложено развити у велики круг, дебљине 3 - 5 милиметара и исећи 32 троугла. Кроасани се могу пунити чиме год желите или оставити празни.

Умотати их и мало савити, да личе на полумесец и ставити у подмазан плех, премазати жуманцетом и оставити да стоје 60 минута. Након тога, пеците кроасане у претходно загрејаној рерни на 200 степени док не порумене.