ПРАВЕ БАКИНЕ: Рецепт за сочне домаће кифлице
14.04.2024.
20:54
НЕОДОЉИВО су ваздужасти, а укус осваја и највеће гурмане већ при првом залогају.
Састојци:
Како се праве?
Загрејати млеко па додати квасац и шећер. Оставити да квасац надође, а у посуду ставити брашно (скоро све), па додати укисао квасац, воду, уље, и со. Умесити тесто додавајући преостало брашно, формирати облик кугле и оставити 15 минута да одстоји.
Кад то време прође, исећи тесто на 8 јуфки и сваку растањити на величину великог тањира, у круг, па на 7 јуфки нарендати маргарин и наслагати као торту, па осму ставити одозгло, на њу не стављати маргарин.
Тако сложено развити у велики круг, дебљине 3 - 5 милиметара и исећи 32 троугла. Кроасани се могу пунити чиме год желите или оставити празни.
Умотати их и мало савити, да личе на полумесец и ставити у подмазан плех, премазати жуманцетом и оставити да стоје 60 минута. Након тога, пеците кроасане у претходно загрејаној рерни на 200 степени док не порумене.