Извор:Фото: Профимедиа

КРОКОДИЛИ ПОБЕГЛИ НАКОН ПОПЛАВА: Рептили могу бити БИЛО ГДЕ

Извор: Нпортал

20.04.2024.

12:55

ИРАНСКЕ власти упозоравају да су крокодили побегли из својих природних станишта након што су незапамћене поплаве погодиле југоисток земље!

Три радника на изградњи путева су према наводима иранске државне агенције ИРНА погинула у поплавама до којих је дошло након што је рекордна олуја погодила Блиски исток. Обилни пљускови и поплаве које су уследиле погодиле су иранске провинције Бендер Абас, Керман и Систан и Белуџистан.

- Реке су се излиле док су бране достигле капацитет што је довело до велике материјалне штете - наводи агенција, пише CNN.

Видео снимци које су емитовали државни медији ИРНА и Тасним показују велике поплаве и људе који користе чамце за спасавање других.

Одељење за животну средину у Систану и Белуџистану издало је упозорење наглашавајући забринутост због тога што су крокодили протерани из својих природних станишта. Становницима је речено да избегавају непотребна путовања у близини обала реке Баху Калат односно мочвара и других станишта дивљих животиња док се поплавне воде у потпуности не повуку и услови се не стабилизују.

Југоисточна иранска покрајина Систан и Белуџистан иначе је дом индијских крокодила, а према проценама стручњака популација броји око 500 јединки.

Ирански Црвени полумесец је у међувремену спасио 43 путника из два аутобуса која су била заробљена у поплавама на путу на југоистоку.

Олуја, која је погодила земље у региону, укључујући Уједињене Арапске Емирате и Оман, задесила је Иран касно у уторак и среду.