САВРШЕНА МАРИНАДА ЗА РОШТИЉ: Одушевите све за Први мај
30.04.2024.
17:59
ОВО је најбоља маринада за роштиљ која ће ваш првомајски ручак у природи, учинити врхунским.
За припрему ове универзалне маринаде треба вам тек неколико минута и неколико састојака које већ вероватно имате код куће.
Једноставна маринада од белог лука, чији је укус савршено уравнотежен лимуновим соком и обогаћен аромом финих медитеранских зачина, толико је свестрана да ће једнако добро ићи са свињетином, пилетином, тиквицама и тофуом.
Идеална је за месо нежнијег укуса, па је зато препоручују за филе, као и за намирнице које попут сунђера преузимају друге укусе: као што су тофу или тиквице.
Користите сушене зачине како ароме не би избледиле, а одабрану намирницу држите у маринади у покривеној посуди у фрижидеру најмање пола сата, а идеално преко ноћи. Саму маринаду можете направити и до 24 сата унапред.
Од количине састојака из овог рецепта ћете добити око пола шољице маринаде, што ће вам бити довољно за 600 до 700 г меса или за оприлике 450 г тофуа или тиквица који ће је више упити. За екстра пуно укуса тофу и тиквице нарежите на мање комаде, али не претерујте да вам не би упадали у жар кроз решетку.
Маринада од белог лука и лимуна – припрема:
Помешајте лимунов сок, бели лук, сенф, зачине, со и бибер заједно у посуди средње величине док се добро не сједине. Док мешате, полако уливајте маслиново уље док се не емулгира.
Додајте тофу, тиквице, пилетину или свињетину и лагано промешајте. Покријте и маринирајте у фрижидеру најмање 30 минута, а најбоље преко ноћи.
(Стил Курир)