УПОТПУНИЋЕ ВАСКРШЊУ ТРПЕЗУ: Изврстан пилећи ајмокац
04.05.2024.
17:18
ПИЛЕЋИ ајмокац је један од најукуснији специјалитета који можете спремити за Васкрс.
Ајмокац карактерише богатство укуса, а уколико се одлучите да постане део Васкршње трпезе, нећете се покајати. Врло лако и брзо се спрема.
Потребни састојци:
Месо ставити да се кува док се припремају остали састојци
Главицу црног лука исецкати на ситне коцкице и ставити у тигањ да се динста. Шаргарепу, целер и пасканат изрендати на ситно како би се што боље стопило са месом које ћемо исцепкати на ситно касније
Поврће додати луку, посути ситно сецканим белим луком и динстати док не омекша.
Кувано месо извадити и исцепкати на танке нити, најбоље прстима или виљушком.
Додати месо поврћу, и мешати да се лепо сједини. По потреби додавати супу у којој се кувало месо, како не би било превишсе суво
Додати павлаку за кување и крчкати још 10 минута.
На крају посути першуном и јело је спремно за сервирање.
Разне предлоге за Васкршња јела можете пронаћи на Инстаграм профилу Марије Дамјановић која је рецепт поделила са нама.