Извор:Фото: Профимедиа

УПОТПУНИЋЕ ВАСКРШЊУ ТРПЕЗУ: Изврстан пилећи ајмокац

Извор: С.Рудић

04.05.2024.

17:18

ПИЛЕЋИ ајмокац је један од најукуснији специјалитета који можете спремити за Васкрс.

Ајмокац карактерише богатство укуса, а уколико се одлучите да постане део Васкршње трпезе, нећете се покајати. Врло лако и брзо се спрема. 

Потребни састојци: 

Месо ставити да се кува док се припремају остали састојци 
Главицу црног лука исецкати на ситне коцкице и ставити у тигањ да се динста. Шаргарепу, целер и пасканат изрендати на ситно како би се што боље стопило са месом које ћемо исцепкати на ситно касније 
Поврће додати луку, посути ситно сецканим белим луком и динстати док не омекша.
Кувано месо извадити и исцепкати на танке нити, најбоље прстима или виљушком.
Додати месо поврћу, и мешати да се лепо сједини. По потреби додавати супу у којој се кувало месо, како не би било превишсе суво
Додати павлаку за кување и крчкати још 10 минута. 


На крају посути першуном и јело је спремно за сервирање. 

Разне предлоге за Васкршња јела можете пронаћи на Инстаграм профилу Марије Дамјановић која је рецепт поделила са нама.