Извор:Фото: Профимедиа

ЛАВОВСКО СРЦЕ: Бориша се вратио тренинзима - овако изгледају

Извор: Нпортал

07.05.2024.

17:47

Светско првенство у Манили је далеко иза нас, репрезентација Србије је освојила сребрну медаљу и сви су били пресрећни што је било тако. Ипак, читав наступ националног тима је могла да обележи трагедија, која се, срећом, није догодила.

Бориши Симанићу је био угрожен живот после ударца који је добио од Нунија Омота. Касније му је због тога одстрањен бубрег, што је на неки начин повезало "орлове" и помогло да се унапреди тимска хемија.

Неколико месеци касније, крилни центар се вратио тренинзима, а у разговору током снимања подкаста "Алесто" је открио ову информацију:

- Сада, тренутно, сам стварно одлично, почео сам и да тренирам. Неких више од месец дана већ радимо и засад се осећам феноменално. У почетку смо радили само у теретани, да мишиће вратимо у функцију, јер су били замрли скроз, ништа нисам смео да радим седам-осам месеци, због тих налаза и свега, да се то очисти и онда сам кренуо да радим. У почетку је то била теретана, а онда смо из недеље у недељу подизали интензитет и пре неких седам до десет дана сам почео и да шутирам.

Како изгледају тренинзи?

- Тренирам са Стефаном, он је био са нама у репрезентацији, помоћни кондициони, он је посвећен стварно, ради одлично. Како изгледа тренинг? Узме се пулсиметар, ставимо га и онда гледамо током целог тренинга како се креће пулс. Не смемо ни да претерујемо у почетку, јер сам на траци одрадио нека трчања, брзу шетњу, дигли смо пулс на 150, 160 то је било све у реду, тако им је показало и реклиу су то је то, идеш до овога и на тренингу, ништа преко тога. Све иде преко доктора Гаге Радовановића.