Извор:Foto: Jutjub/Eurovision Song Contest

Шта је претходило ЗАБРАНИ Холандије да НАСТУПА на Евросонгу?

Извор: Нпортал

11.05.2024.

09:07

КАКО преносе медији са лица места из арене у Малмеу, њима је стигао и званичан мејл са саопштењем.

Јоост Клајн, холандски представник Песме за Евровизију 2024, неће наступити на генералној проби пред финале, што према коментарима присутних у Малмеу значи да је извесно да неће наступити ни у финалној вечери!

Како преносе домаћи медији њима је стигао и званичан мејл са следећим саопштењем:

BloombergAdria.com

 

- Истрага о инциденту са холандским уметником на овогодишњем такмичењу за Песму Евровизије и даље је у току. Разговори се такође воде између ЕБУ-а и АВРОТРОС-а, холандског емитера који учествује.

Еден Голан Израелка конференција након проласка у финале Евровизије.

BloombergAdria.com

 

Док се истрага наставља, ЕБУ је одлучио да Јоост Клеин неће наступити током Генералне пробе 2, такмичења о којем гласају жирији у 37 земаља учесница.

Уместо тога ће се користити његов наступ из полуфинала 2.

Подсетимо, Холанђанин је са свог профила на Инстаграму, са сторија обрисао све фотографије и видео снимке везане за Евровизију 2024.

Он је, подсетимо, уз деветоро осталих финалиста из другог полуфинала, прошле ноћи присуствовао конференцији за медије.

Седео је у близини Израелке, а све време је скривао главу испод заставе своје земље, на страни лица која је гледала према Еден. Када је она кренула да одговара на питања, Јост се у потпуности покрио преко главе.

BloombergAdria.com

 

Подсетимо, драма је кренула још јуче, на конференцији за медије, где су присутни били и репортери Нова.рс.

Холандски представник Клајн пласирао се у финале Евровизије заједно са израелском представницом Еден Голан. Њих двоје су седели једно до другог на конференцији за медије, касно синоћ након завршене друге полуфиналне вечери.

Клајн је изразио своје незадовољство због учешћа Израела на такмичењу.

BloombergAdria.com

 

Супротставио се водитељу конференције питавши га због чега Еден Голан, израелска представница, има право да изабере хоће ли или неће одговорити на шкакљиво новинарско питање.

Новинар из Пољске, питао је Изреалку да ли је свесна да је због њеног учешћа на такмичењу угрожена безбедност свих осталих учесника.

BloombergAdria.com

 

На питање које је било постављено њему, да ли песма ЕуроПапа може да уједини Европу кроз слоган „Уједињени музиком“, Клејн је одговорио – „То је питање за ЕБУ“, алудирајући на то што су дозволили учешће Израелу ове године.

BloombergAdria.com

 

Клајн је данас на генералној проби требало да наступа пре израелске представнице, али се није појавио на сцени. 

Постоје гласине да се потукао са фотографом израелске делегације, али и да је ушао у сукоб са неким од чланова ЕБУ. ЕБУ је данас објавио да „испитују детаље инцидента“, али се више нису оглашавали.

Холански медији су прво незванично пренели да је Холандија дисквалификована са Евровизије, а сада су у званичним информацијама навели да је Клајну „само“ забрањено да наступа до почетка финала.