Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/Eurovision Song Contest

Лорин ОДБИЈА да преда пехар Израелки ако победи

Извор: Нпортал

11.05.2024.

20:56

НЕМА мира на овогодишњем Евросонгу.

Победница Евровизије Лорин, истакла је да неће предати трофеј Израелки Еден Голан ако победи вечерас.

Одбија да преда трофеј

Двострука шампионка рекла је продуцентима да ц́е прекршити протокол и да нец́е извршити редовну примопредају због националног сукоба у Гази.

Лорин је законски обавезна да наступи на овогодишњем такмичењу и преда стаклени трофеј овогодишњем победнику, упркос позивима на бојкот, након победе у Ливерпулу прошле године са Татуом.

Звезда је јавно инсистирала да би такмичење требало да се настави како би донело позитивност у свет. Међутим, тензије иза кулиса су расле током неколико недеља уочи вечерашњег великог финала.

Говорећи за Тхе Сун раније ове недеље, Лорин је рекла:

- Позитивно привлачи позитивно, а негативно негативно. Ако бисмо затворили ово чвориште позитивне енергије, кажњавајући милионе за дисторзију негде другде, то би било тако деструктивно - рекла је.

Како је Тхе Сун сазнао, она је одлучна да истраје у свом ставу.

- Она намерава да јасно изнесе свој став у погледу свог става према Израелу око њене пажљиво кореографисане и грациозне предаје трофеја која ц́е показати свету на којој страни историје заиста стоји. Постоји план да Лорин стане на сцену, остави трофеј на постољу и оде пре него што презентери пожеле добродошлицу Израелу на бину, уколико освоје жељену титулу - рекао је извор за Тхе Сун.

Мора да ћути

Извори блиски конкуренцији такође кажу да у њеном уговору јасно стоји да она не сме да каже ништа клеветујуц́е о Европској радиодифузној унији, која води такмичење.

Лорин ће извести свој нови сингл "Форевер" на догађају у Малме Арени у Шведској, као и прошлогодишњи победнички албум "Таттоо" као део интервалног наступа током вечерашњег финала.

Сун је контактирао Лоринине представнике за коментар, али га није било.

Бунт бивших такмичара

Прошлогодишњи учесник "Евровизије" Каарија из Финске, који је 2023 освојио друго место на овом музичком такмичењу, ове године је требало да прочита гласове своје земље у преноси уживо, међутим, он је одлучио да се повуче.

- Одлучио сам да не будем презентер гласова од жирија за Финску. Изговарање гласова на глас, вечерас не делује исправно - поручио је Каарија.

Његов пример следила је и бивша учесница Норвешке Алессандра, која је такође одустала да буде презентер гласова за своју земљу.

Током данашњег дана донета је одлука да представник Холандије Јост Клајн буде дисквалификован. Ово је преседан у такмичењу.

(Курир/ТхеСун)