ЛИЧИ НА ПУЊЕНУ ПАПРИКУ: Традиционално турско јело
16.05.2024.
13:28
СОГАН долма је јело које се спрема у Турској, а када је реч о укусу подсећа на пуњену паприку.
Ово јело се спрема лако, а невероватно је сочно, спој арома је неодољив:
Потребно је:
- 500 г млевене јунетине
- 150 г пиринча
- 8 главица црног лука
- 5 кашика уља
- 200 мл сока од парадајза
- со
- бибер
- млевена зачинска паприка
- мало сланинице
Припрема:
За почетак загрејте рерну на 200 степени. Потом је потребно очистити лук и ставити гга да се кува у кључалој води десет минута. Затим га извадите из кључале воде и пребаците у хладну. Средину лука одвојите, потребно је да остане само неколико слојева. Средину лука исецкајте и испржите са месом и сланиницом. У то додајте и опран пиринач и посолите. Сипајте воду па још мало прокувајте. Када вода уври, послажите напуњен лук један до другог. Додајте воду, поклопите и кувајте на јакој ватри док вода не испари. Додајте сок од парадајза и још мало воде. Прекријте фолијом шерпу. Пеците око 15 минута, у рерни загрејаној на 200 степени. Пријатно!
(Трпеза)