Извор:Фото: Профимедиа, ATA имагес

МИЛИЦА НА ЕВРОВИЗИЈИ? "Добила сам позив из Швајцарске"

Извор: Нпортал

17.05.2024.

08:48

ХРВАТСКИ представник на "Евровизији 2024" Бабy Ласагна проследио је награду коју му је доделила држава због оствареног успеха на такмичењу (друго место у финалу).

Сва средства одлучио је да донира у хуманитарне сврхе, о чему се нашироко прича широм Европе, а његов гест одушевио је многе, укључујући и познате личности.

Наиме, певачица Милица Павловић која ускоро спрема концерт у Хрватској сада је прокоментарисала Бабy Ласагну и открила да ли је пратила Евровизију ове године:

BloombergAdria.com

- Апсолутно да сам пратила Евросонг. Та еуфорија не траје само овде, ево да вам пренесем пошто долазим из Београда. Скоро сви моји пријатељи су гласали за Бабy Ласагну, као и ја. Свим срцем сам била уз Теyа Дору јер ми смо послали једну младу представницу, школованог гласа, добро одгојену и заиста је она, по мени, бриљирала тамо. Али, суседски сам гласала за Хрватску. Не да ми се допао Бабy Ласагна него већ данима причам о његовом наступу, а нисам била лења па сам мало изгуглала и истражила како се понаша мимо камере и мимо сцене. И наишла сам, по некој мојој процени, на једну скромну персону, на јако добро одгојеног дечка и аплаудирам и једва чекам да видим што ће ново изаћи из његове кухиње. Осим лазање, мислила сам на музичку кухињу - рекла је Милица.

Обзиром да би Милицу Павловић многи волели да виде на сцени Евровизије, певачица је открила да ли би се пријавила за такмичење, али и да је више пута имала ту понуду:

BloombergAdria.com

- Сви ми постављају исто питање, а мени то ствара такав стрес и притисак. Ја сам прије x година са песмом "Паклени план" била позвана од стране Саше Поповића да се пријавимо за Евровизију, али ја сам то одбила јер сам била премлада. Онда сам 2017. добила позив од људи који организирају такмичење у Швајцарској, јер сам ја рођена тамо, и желели су да се такмичим за песму за Евровизију за ту земљу. Ја сам тада промовисала албум и уопште ми то није било ни на крај памети јер сам хтела да будем одговорна према својој публици, да испромовишем тај албум и те песме, одбила сам и ту понуду. Тако да сада после 12, 13 година кад ме опет нетко пита, наравно да је најлепша могућа ствар да иза заставе своје земље одете и да неко бар чује за ове наше лепе, мале земље тамо негде... Ја знам колико посла имам са својим пројектима, песмама, а и са својим животом па не знам, искрено, да ли бих могла да испратим све то што носи учествовање на Евросонгу, али ко зна, ево, нека остане отворена та опција - рекла је Милица, а пренео "Јутарњи.хр".

BloombergAdria.com

Победу однела Швајцарска

На "Евровизији 2024" је, подсетимо, победила Швајцарска са песмом "Тхе Цоде", чији представник је био Немо. Друго место је заузео Бабy Ласагна из Хрватске са нумером "Рим Тим Таги Дим", а треће Алиона и Џери из Украјине са песмом "Тереса & Мариа".

Представница Србије, Теyа Дора, завршила је 17. у финалу са песмом "Рамонда".

(Блиц)