Извор:ФОТО: Принтскрин Инстаграм berosara_official

Близнакиње са Дауновим синдромом завршиле основну школу

Извор: Нпортал

17.05.2024.

15:41

ПОЗНАТА ИНФЛУЕНСЕРКА Сара Беро показала је како су њене ћерке изгледале на прослави мале матуре.

Сару Беро већ сви на "Инстаграму" добро знају као самохрану мајку три девојчице. Са 20 година родила је близнакиње са Дауновим синдромом, посветивши надаље свој живот борби за њихово квалитетно одрастање у средини где је то било доста изазовно.

Ирму и Илду је из породилишта извела сама, а уз помоћ родитеља пребродила је све изазове њиховог одгајања. Након неколико година родила је ћеркицу Ину, девојчицу која не може да замисли дан проведен без својих старијих сестара.

Пре неколико дана, Сара је на друштвеним мрежама, где је веома активна, поделила прекрасне фотографије животне прекретнице својих близнакиња - фотографије са матурске вечери.


- Последњи дан у Основној школи. Девет година сам их водила у две школе: редовну школу "Павле Ровински” и школу за децу са потешкоћама у развоју "1. Јун". Девет година сам водила рачуна да увек буду најлепше, најсређеније, да буду пре свега најсрећније девојчице. У школу би их повео тек понекад мој отац и нико никад више. Све сама, девет дугих година туге, среће, радости, одрицања, прихватања… Девет година велике трновите борбе. Од непримања од стране седам школа, до завршетка у две школе… Колико сам само суза пролила, море, толико је било и смеха, среће и радости. Било је свега, и превише за једну жену која је имала 26 година и неких непуних 50кг, измучену емотивно, физички и психички. Пливала сам кроз мутне воде, од стране својих суграђана милион пута оспоравана, не јер сам неком нешто некад лично урадила, већ зато што сам се борила за своју децу, себе и за овај успех и све ово где сам сад. И кунем се у њих, у УЗВИШЕНОГ њему ХВАЛА да је ово тек почетак! Најбоље и најјаче тек следи - написала је поносна мама.

На фотографијама је Сара показала како су се њене девојчице спремиле и какве су хаљине носиле. Такође је истакла ко им је пружио највећу подршку - њихов ујак, Сарин рођени брат, заједно са Сариним најбољим пријатељем.

Сара је за Она.рс открила и да ће девојчице одсад кренути свака својим путем.

- Девојчице су биле на полуматури, пратио их је ујак. Било је јако емотивно и за мене један неописив нов осећај.

Пре поласка сам за пријатеље и породицу организовала ручак, па смо их сви заједно испратили - рекла нам је Сара и наставила о упису девојчица у средњу школу.

- Ирму смо уписали у средњу сколу за кувара. Илда воли уметност и сликање, па чекамо категоризацију и комисију. Тако да сам одлучила да их после девет година заједничког школовања раздвојим јер имају различита интересовања - закључила је Сара за наш портал.

(Она.рс)

#Сара Беро #Сара Беро Инстаграм #ВИП #Сара Беро ћерке #Даунов синдром #мала матура Илма и Илда Беро #Ирма и Илда Беро #Ирма и Илда мала матура