Извор:Фото: Ђ. Грмуша

9 ИЗВУЧЕНО: Познато КАКО су се сударили возови код ПА моста

Извор: Новости/Ђ. Грмуша

17.05.2024.

21:42

МИНИСТАР унутрашњих послова Ивице Дачића изјавио је да је евакуисано девет повређених у судару возова у тунелу Вуков споменик-Панчевачки мост.

- Одмах по примљеној дојави да је дошло до судара, на лице места су изашле јаке полицијске снаге, као и 25 ватрогасаца-спасилаца са седам возила, с обзиром на то да екипе Хитне помоћи нису могле да приђу месту судара - изјавио је министар.

Ватрогасци-спасиоци успели су, истакао је, да дођу до лица и евакуисали девет повређених и предали их екипама Хитне помоћи на даље збрињавање.

На лицу места су и даље припадници МУП-а и предузимају све мере и радње из своје надлежности, навео је Дачић.

На лицу места на којем је поподне дошло до судара возова у тунелу Вуков споменик-Панчевачки мост налази се и министар грађевинарства саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић.

Око 18.30 примљена је дојава да су се теретни и путнички воз сударили у тунелу између Вуковог споменика и Панчевачког моста у Београду.

На терену су екипе Хитне помоћи и 25 ватрогасаца са седам возила.

У Хитној помоћи је за Танјуг речено да су све расположиве екипе послате на терен.

Саопштење Железнице

ИНФРАСТРУКТУРА железнице Србије огласила се вечерас поводом судара два воза у тунелу између Вуковог споменика и Панчевачког моста и том приликом је навела да је путнички воз налетео на воз који је стајао на прузи и чекао даљу вожњу.

- Вечерас у 18.26 сати догодила се несрећа на прузи код Панчевачког моста, када је БГ Воз, који је саобраћао из Карађорђевог парка ка Овчи налетео на задњи део теретног воза који је стајао на прузи код Панчевачког моста и чекао на даљу вожњу - навела је Инфраструктура железнице Србије.

Према првим информацијама са терена, у овом судару возова повређени су машиновођа и кондуктер из БГ Воза, као и већи број путника, наводи се у саопштењу.

- Несрећа се догодила на изласку из Врачарског тунела, у правцу Панчевачког моста. О несрећи су обавештени представници МУП-а, хитна помоћ и ватрогасци - навела је Инфраструктура железнице Србије.

- Заједничка комисија за ислеђење ванредних догађаја након прикупљања свих информација утврдиће узроке овог судара - поручује се у саопштењу.

(Новости/Ђ. Грмуша)