Извор:Фото: Профимедиа

УЗ НЕКОЛИКО САВЕТА: Како да роштиљ буде сочан?

Извор: Нпортал

20.05.2024.

14:50

РОШТИЉ је неизоставан део менија када је реч о слављима али и сасвим опуштеним окупљањима.

Да би роштиљ био сочан, потребно је да обратите пажњу на неколико ставки приликом спремања. 

Обратите пажњу на дебљину пљескавица

Битно је да ћевапи и пљескавице не буду дебели, јер ће споља бити препечени,а унутра сирови. Требаће им доста времена да се испеку. 

Пожељно је користити хватаљку уместо виљушке

Да не бисте добили суве ћевапе, користите уместо виљушке хватаљку. 

BloombergAdria.com

 

Ставите лед током печења

Да месо не би испало пресуво, ставите коцкицу леда на пљескавице током печења.

Пожељно је даставите мало путера или маслаца приликом печња

Путер или маслац дају посебну мекоћу.

Нема потребе да често окрећете месо 

Два до три пута је довљно да окренете месо. Нема потреба за више пута. Прво га пеците на јачој ватри, па на слабијој. 

(Трпеза)