Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/Dok anđeli spavaju

"ОЧИ СУ ИМ ГЛАДНЕ..." Отац Предраг о подвалама новог доба

Извор: Нпортал

20.05.2024.

21:54

ОТАЦ Предраг Поповић, познат по томе да путем видео снимака које објављује на друштвеним мрежама отворено износи своје ставове о различитим животним темама, недавно је изразио забринутост због утицаја новог доба и глобализације на друштво.

У недавном обраћању, истакао је забринутост због утицаја новог доба и глобализације на друштво, изражавајући дубоку бригу због процеса трансформације истине и заједништва.

У свом карактеристичном стилу, Поповић је нагласио да се аутентична суштина друштва квари и замењује новим, поквареним интерпретацијама.

- Антихрист који ће доћи, узима ону истину, а то је истина заједнице и јединствености и квари је и даје нову суштину, опет покварену суштину, да сви морамо да будемо заједно - објашњава Поповић у свом обраћању. - То је та њу ејџ глобализација, где смо сви једно у идеји коју он режира.

BloombergAdria.com

 

Поповић даље анализира како је овај процес манипулације суптилно и лукаво дизајниран, истичући да многи људи без икаквих питања прихватају нове интерпретације, подложни због своје гордости и страха за сопствени живот.

- Замислите како је то лукаво сплетено и направљено, да узме главну суштину и истину и да да нови смисао са овим временом и да људи то без икаквих проблема узму. Како? Зато што су горди, зато што се боје за сопствени живот, зато ће то прихватити без икаквих проблема.

BloombergAdria.com

 

Поповић сматра да људи, као главни актери друштва, често упадају у замку, гладни за променом и смислом, чиме постају подложни манипулацији. Он описује ову ситуацију сликовито, поредећи људе са гладном рибом која неће оклевати да загризе мамац, чак и ако је свестна да се ради о обмани.

- А пецате рибу, гладна риба ће се пре ухватити него сита, људи су гладни, очи су им гладне, незасити су и ви им дајте мамац, дајте им варалицу, шарену лаж и они ће ухватити то, па чак и ако знају да је то шарена лаж и да је то трокрака удица са које се никад неће ослободити, зато што су главни да буду неко и нешто.