Извор:Фото: Профимедиа

ХОРОСКОП 24. МАЈ: Сјајне шансе за ваздушне и ватрене знаке

Извор: Нпортал

24.05.2024.

09:53

ВЕНЕРА, планета љубави, лепоте, уживања и новца, касно синоћ, 23. маја, после годину дана, ушла је у Близанце, знак интелекта, краћих путовања, бизниса, флерта, шарма, родбине, учења, деце.

Мада једном годишње прелази преко трећег зодијачког знака, то не значи да сваке године образује исте аспекте са транзитним планетама.

BloombergAdria.com

 

Ове године, чим уђе у Близанце, Венера образује конјункцију са Ураном (још данас) и Јупитером над фиксном звездом Алголом у Бику, али и ПРВИ ПУТ тригон са Плутоном у Водолији (јер је Плутон у јануару ове године ушао у Водолију после 225 година) и секстил са Нептуном у Рибама. Зато ће се ваздушним (Близанци, Вага, Водолија) и ватреним знацима (Ован, Лав, Стрелац) указивати сјајне шансе и на пословном и на емотивном плану.

Пошто Венера симболизује новац, Уран неочекиване ситуације, а Јупитер новац, спој ових планета доноси зараду, која брзо одлази на непланиране издатке. То може да се односи на куповину или продају некретнина или земље, послове у вези са производњом хране, нарочито органског порекла, трговину антиквитетима, накитом, као и на послове који укључују контакте са странцима и рад преко интернета. Будући да је Венера и симбол љубави, многи ће бити раздвојени од партнера, због догађаја на које неће моћи да утичу, најчешће изненадних пословних путовања.

Али зато сјајни Венерини аспекти са Плутоном и Нептуном доносе успех и увећање прихода ваздушним и ватреним знацима, као и мајским Близанцима и Рибама треће декаде. На љубавном плану, биће много нових сусрета и познанстава, нарочито преко интернета и друштвених мрежа, али и на краћим путовањима, предавањима, у школи, на факултету, курсевима језика, у превозним средствима, на аутобуским станицама, преко рођака, али и преко колега. Овај аспект говори и о паралелним везама, али и о њиховом разоткривању, ситуацијама у којима могу да вам се допадну заузете или у исто време две подједнако занимљиве особе.

Меркур, владалац Близанаца, данас се налази на 11. степену Бика и прави секстил са Сатурном у Рибама, што најављује могућност зараде преко контаката са странцима, интернета, ангажмана у медијима и великим удружењима.

Марина Јунгић Милошевић