Извор:Фото: Shutterstock

ДРАМА У С. МАКЕДОНИЈИ: После 10 сати спасли ДЕТЕ (7)

Извор: Нпортал

26.05.2024.

20:43

ПРОЛАСКОМ кроз непроходан терен, уз низ препрека у клисури реке Пчиње, одвијала се акција извлачења седмогодишњег детета, две жене и мушкараца старости 18, 29 и 35 година.

Четири особе изгубиле су се јуче поподне, а спасиоци су због стрмог терена имали потешкоћа да дођу до њих, саопштио је данас Центар за управљање кризним ситуацијама.

Планинари промашили стазу

Планинари који су се спуштали ка манастиру Мала Богородица, пратећи ГПС, промашили су стазу. https://www.youtube.com/watch?v=kosYPGceuY4&ab_channel=%D0%A2%D0%B5%D0%BB%D0%BC%D0%B0%D0%A2%D0%92%2FTelmaTV

Спасавању четворо планинара, међу којима је и седмогодишње дете, придружили су се спасиоци волонтерске чете из Велеса, до њих су успели да дођу помоћу чамаца.

Акција спасавања трајала до два ујутру

Акција спасавања трајала је до два сата ујутру, након чега су их спасиоци безбедно пребацили преко реке Пчиње и извукли на магистрални пут Скопље-Велес, одакле су возилима превезени до кућа у Скопљу.

Овакве акције спасавања људи који пешаче и шетају македонским планинама су све учесталије, а пре неколико дана спашено је неколико људи са Осоговских планина.

(Телма)