Извор:Фото: Shutterstock

НАЈМЕКШИ КРОСАНИ: У слаткој и сланој верзији

Извор: Нпортал

27.05.2024.

13:57

ПОТПУНО мекани и неодољиви кроасани.

Верни обожаваоци кроасана ће бити одушевљени овим рецептом који можете правити у слаткој и сланој верзији. Верујте да се свако одушеви ко их проба. 

Потребно је: 

250 г брашна
160 г путера
125 мл млека
50г шећера
1 јаје
1/2 кафене кашичице соли
1/2 коцке квасца

BloombergAdria.com

 

Припрема:


За почетак растопите шећер и квацац у топлом млеку и оставите да одстоји. Помешајте брашно и со, па помоћу виљушке измрвите путер у брашно и потом наставите да месите руком. Додајте надошли квасац и замесите благо лепљиво тесто. Увијте тесто у фолију и оставите га у фрижидеру на 45 минута. Тесто је потребо развући у  облику троугла, пресавити па опет развући. Поново га умотајте у фолију и оставите да се хлади у фрижидеру наредна два сата. Развуците тесто у правоугаоник. Ножем сеците троуглове и правите кроасане. Ређајте их у плех постављен папиром за печење и оставите их да одморе 45 минута на собној температури - за то време ће се удвостручити. Угрејте рерну на 230 степени, умутите жуманце са мало воде и намажите кроасане, па их пеците 10 минута. Онда смањите температуру на 190 степени и пеците још пет минута, да добију златносмеђу боју.

(Трпеза)