Извор:Фото: В. Данилов, Јутјуб принтскрин/Belgrade Beer Fest

ИМАО ПЛАНОВЕ СА РАМБОМ: Смрт спречила Тонија

Извор: Нпортал

28.05.2024.

10:25

ПЕВАЧ Тони Монтано имао је жељу да се понови историјски бокс меч који је пре скоро 30 година имао са колегом Рамбом Амадеусом, потврдио је председник ФК Железник Ђорђе Булић, син Јусе Булића.

Меч, о којем се и данас прича, одржан је управо на стадиону овог фудбалског клуба, а Тонију је била намера да се на истом месту поново окупе. Он је желео да се нова рунда одржи овог јуна, али га је смрт у томе спречила.

- Тони је пре месец дана дошао на стадион јер је био и више него заинтересован да поновимо бокс спектакл. Разговарали смо и ту су биле разне варијанте. Једна од идеја је била да он и Рамбо поново буду у рингу или евентуално да буду у углу као тренери, а да ангажујемо нове боксере, и то певаче или глумце. Више од три сата смо евоцирали успомене како је било некад. Тада сам био превише млад и сећам се као кроз маглу детаља, али ми је Тони све испричао детаљно. Остало је било да се он чује са Рамбом и да прецизирамо датум меча, да ли би то било 15. или 20. јуна - каже Булић.

Он је одмах узео ствар у своје руке и почео са организацијом.

BloombergAdria.com

 

- Контактирао сам с Ненадом Боровчанином у име Боксерксог савеза Србије, ког сам упутио у идеју. Допала му се, јер тај догађај је заиста био на врхунском нивоу. Нажалост, прошле недеље ме је дочекала вест о Тонијевој изненадној смрти. Зато што је дошао код мене пун ентузијазма и жеље да се то реализује, потрудићу се да у неком тренутку ипак организујем тај меч у знак сећања на његово име и тај период - закључио је Булић.

Подсетимо, чувеном мечу из деведесетих су, између осталих, присуствовали Оливер Мандић и Душан Прелевић Преле, а снимак борбе Тонија Монтана и Рамба Амадеуса и данас се може наћи на интернету.

(Курир)