Извор:Фото: В. Данилов

Када останете без РОДИТЕЉА, тада сте НИЧИЈА деца

Извор: Нпортал

31.05.2024.

17:29

ЧУВЕНИ српски глумац Никола Симић одржао је младим људима једно предавање, а често се његове речи вирално преносе друштвеним мрежама. Послушајте важну животну лекцију о родитељима.

Никола Симић био је позоришни, телевизијски и филмски глумац. Преминуо је 2014. године, а памтићемо га по бриљантним драмским улогама и по гласу који је позајмио чувеним јунацима цртаних филмова.

BloombergAdria.com

 

Играо је у многим остварењима, филмовима и ТВ серијама, посебно се прославио улогом Пантића у филмском серијалу „Тесна кожа“, глумио је у серијама „Срећни људи“, „Породично благо“, „Љубав, навика, паника“, деца седамдесетих памте га по Душку Дугоушку и чувеном „Шефе, кој' ти је враг“... Друштвеним мрежама кружи инсерт из једне ТВ емисије у којем он говори о томе до када је човек дете и како се треба одности према родитељима.

- Макар имали 30 година, 40 година, 50 година, док год будете имали родитеље, ви ћете за њих бити деца. Оног тренутка кад не будете имали родитеље, ви нисте ничије дете. То осећање, то је страшно. Зато хоћу да вам кажем, не моралишем уопште, али родитељи морају да се воле. Јер све те мане које ви видите код ваших родитеља, то ћете ви исто да радите. Ви ћете имати исте те мане, тако ће ваша деца вама исто замерати оно што сте ви замерали њима. Према томе, волети родитеље, то значи волети њихове мане и њихове врлине. И да схватите једном засвагда да сте ви увек деца и да они вас, имали ви 40 или 50 година, доживљавају као децу. - испричао је Никола Симић младим људима у студију ТВ Пинк.

Сенса