Извор:Фото: К. Михајловић, Милена Анђела, Википедија, Профимедиа

Познати глумац ПОТОМАК најславнијег лекара у историји Србије

Извор: Нпортал

01.06.2024.

08:44

ГЛУМАЦ Милутин Милошевић срца публике освојио је улогом београдског фантома, а осим што је познат по добром изгледу и бројним ролама, о његовом приватном животу зна се врло мало.

Рођени Чачанин закорачио је у пету деценију живота, отац је два дечака, а супруга Милутина Милошевића за домаћу јавност права је мистерија.

BloombergAdria.com

О својој жени глумац готово никад не говори, а о синовима веома ретко:

‒ Волео бих да их пустим да сами пронађу свој пут. Родитељи су ту да препознају идентитет свог детета и помогну му да развије дарове и вештине које су му дате рођењем. Да буду ту, у позадини, и придрже га ако падне ‒ једна је од ретких изјава Милутина Милошевића на тему родитељства.

Супруга Милутина Милошевића освојила је његово срце, али он не крије да му титула најзгоднијег глумца ласка:

‒ Мислим да је то питање укуса. Ласка свака похвала, да се не лажемо. Као глумац, на неки начин зависим од публике и несвесна жеља да им се допаднем, наравно не само физички, проклета је представа о томе ко сам, с којом није лако изаћи на крај, која тешко допушта да заборавим слику о себи, али када то постигнем на сцени, када се довољно фокусирам и опустим, тада је свима добро - рекао је својевремено за „Хелло!”.

BloombergAdria.com

Милутин Милошевић је глуму дипломирао на Факултету драмских уметности у Београду, у класи професорке Гордане Марић. Добитник је Повеље за најбољу мушку улогу на 44. Филмским сусретима у Нишу 2009. године.

- Био је бакин ујак или стриц. Те приче се кроз маглу сећам - открио је Милутин у интервјуу за Јутјуб канал Удружења Ирмос.

Успомене на своје одрастање евоцирао је у просторијама Чачанске гимназије, коју је и сам похађао. Осврнуо се и на своје порекло и везу са чувеним лекаром Драгишом Мишовићем, који је страдао 1939. године. Тог 18. јануара на његовој сахрани на чачанском гробљу било је присутно 15.000 људи. Иако је остао упамћен као лекар који је бесплатно лечио пацијенте и често им сам плаћао лекове, животом је платио своје опредељење да буде комуниста.

BloombergAdria.com

- Желим да се та прича из породичног угла на неки начин забележи. Драгиша је пострадао као комуниста, у то време у политичкој ликвидацији. Био је ухапшен, приведен на информативни разговор, а онда и мучен. По званичном сценарију, настрадао је у саобраћајној несрећи у судару аутомобила и трамваја на путу за болницу, али ја мислим да се то догодило пре. Да је заправо пострадао у затвору Главњача, мучки, нељудски и да је онда ово заправо инсценирана смрт да би била легализована - додао је Милутин о свом претку.

Рођен је 28. децембра 1981. у Чачку.