Извор:Фото: Профимедиа

ДР ОТКРИО: Колико ће Ноле паузирати - Вимблдон и ОИ упитни?

Извор: Нпортал

05.06.2024.

14:10

Операција препоручљива, учешће на Вимблдону нереално, Олимпијске игре под знаком питања... Новак Ђоковић нас је растужио као мало када до сада.

Познати српски доктор Мома Јаковљевић причао је о повреди Ђоковића и времену опоравка и повратка на терен.

- Ако је пукао менискус, онда повреда може да се реши и неоперативно и оперативно. Ако је пукао, мора да се лечи операцијом. Да ли ће да се скида парцијално или цео или да се прешије менискус. Ако се прешије, онда је опоравак шест недеља, ако се вади цео, онда је краће - рекао је Јаковљевић за "Мондо".

Још увек се не зна да ли је операција неопходна, али свакако би убрзала процес опоравка код највећег тенисера свих времена.

- То ће да се процени на основу артроскопије, снимак магнетне резонанце служи да се види степен повреде, да ли је напукао, да ли је изашао из лежишта... Ако се поцепа менискус, онда мора да се реши оперативно. Или је можда само нагњечен или уштинут. Немам увид у повреду. То ће да процени ортопед. Операција и опоравак трају четири до шест недеља. Може и 15 дана ако извади цео менискус. Он је спортиста, има јаке мишиће.

BloombergAdria.com

Према речима Јаковљевића, Новак је могао и горе да прође него што је на крају било.

- Уз јаке болове, лекови замаскирају. Чим нема лекова, онда страшно боли. Он је нестваран, више сам пута рекао, психо-физичка равнотежа. Неко је физички јак, психички није, он има невиђен баланс. Фантастичан. Да издржи, има јак праг бола. Шта је урадио, то је чудо невиђено. Чим је одустао, значи вероватно да је пукао менискус. Било би горе да је повредио предње укрштене лигаменте, то би било бар девет месеци. Овако је мање зло, између два зла десило се мање - закључио је Јаковљевић.