Извор:Фото: Shutterstock, Профимедиа

НАСИЉЕ У СУРЧИНУ: Ударао је песницама

Извор: Нпортал

05.06.2024.

21:02

ТРЕЋЕ основно јавно тужилаштво у Београду је дана 05.06.2024. године поднело Трећем основном суду у Београду оптужни предлог против окривљеног С.Ђ. (29) због постојања оправдане сумње да је извршио кривично дело Насиље у породици из члана 194. став 1. Кривичног законика на тај начин што је дана 25.04.2024. године у Сурчину применом насиља, дрским и безобзирним понашањем угрозио спокојство и телесни интегритет своје супруге када јој је задао више удараца рукама стиснутим у песницу у пределу главе и тела и вукао је за за косу.

Након тога је на место догађаја дошао сведок и окривљеног ухватио за руке, одвојио га од оштећене и стао између њих двоје, да би затим окривљени поново ухватио оштећену за косу и том приликом јој почупао прамен косе, услед чега је оштећена задобила лаке телесне повреде у виду нагњечења у левој половини чеоног предела и осећала страх и угроженост по сопствени живот и тело.

Јавни тужилац је предложио да суд окривљеног огласи кривим, да му продужи притвор у којем се окривљени налази од 14.05.2024. године, да га осуди на казну затвора у трајању од 1 (једне) године и 6 (шест) месеци, као и да му на основу члана 84. Кривичног законика изрекне меру безбедности Обавезног лечења алкохоличара и на основу члана 89а. Кривичног законика меру безбедности Забрана приближавања и комуникације са оштећеном.

(Блиц)