Извор:Фото: З. Кнежевић

Наставља се суђење Зорану Марјановићу

Извор: Нпортал

06.06.2024.

07:42

Суђење Зорану Марјановићу који је оптужен да је 2. априла 2016. на насипу у Црвенки код Борче убио супругу, певачицу Јелену Марјановић наставља се данас у Вишем суду у Београду и пред новим судским већем исказе би први пут трабало да дају Зоранов син из првог брака Урош, брат Милош и снаја Милица. Подсетимо они су били позвани и на претходно суђење, које је одржано 19. априла али се тада нису појавили.

На питање судије упућено Марјановићу, због чега нису дошли, он је одговорио да "не разговара са њима о суђењу и да им се кућа реновира па да не зна због чега нису дошли".

Марјановић: На тој адреси на којој се сви водимо нема никога, реновира се кућа и нема услова за живот, нема струје, и сви смо на различитим адресама.

Судија: Са сином, братом и снајом нисте разговарали?

Марјановић: Не.

Судија: На припремном рочишту сте изјавили да нисте променили адресу?

Марјановић: Да, ово је само привремено, док се не реши. Да сам знао да треба да их обавестим, обавесто бих их. Мени иде у прилог да дођу.

Судија: То да ли вам иде у прилог, ми не знамо.

Марјановић: Ја знам.

Судиија је тада, како је Курир писао, обавезала Марјановића да их обавести да на суђење заказано за данас у 11 сати, морају да дођу.

Подсетимо, Урош Марјановић на првом суђењу после ког је Зоран Марјановић оглашен кривим и осуђен на максималних 40 година затвора, али је Апелациони суд ту пресуду укинуо, одбио је да сведочи, на шта по закону има право и он до сада није дао исказ у поступку.

- Он ће и сутра у судници имати могућност да се изјасни да ли жели да сведочи или не. Брат Милош први пут је саслушан у децембру 2019. током трајања првог суђења Зорану Марјановићу - подсећа саговорник Курира. Подсетимо, он је тада испричао да се сећа да га је брат панично позвао да дође на насип "јер је нестао члан породице".

- Желео сам да је нађем, тражили смо је, времена и редоследа како смо се кретали се не сећам - испирчао је тада у судници Милош Марјановић, тврдећи да не стоје наводи из оптужнице да су у периоду од 15.56 до 17.14 сати сви телефони мушких чланова породице Марјановић били искључени или у мировању.

Подсетимо, према наводима оптужнице Зоран, његова супруга Јелена и њихова тада трогодишња ћерка отишли су на насип јер је Јелена желела да трчи. Зоран је наводно остао са ћерком али су јој убрзо кренули у сусрет. Како се наводи, искористио је поверење супруге, намамио је да сиђе са насипа а потом је убио ударцима у главу у каналу, док је њихова ћерка остала на насипу. С друге стране, Марјановић је током првог суђења изјавио да није силазио са насипа као и да се није одвајао од ћерке и да лично мисли да је његову супругу убио психопата. На почетку поновљеног суђења, одбио је да поново износи одбрану и одговара на питања, већ је само кратко рекао да остаје при изјавама које је раније дао.

Његова снаја Милица Марјановић која би сутра поново требало да изнесе своја сазнања током претходног сведочења испирачала је да су она и њен супруг у ноћи док се трагало за Јеленом били на насипу и покушавали да је пронађу. Открила је тада и да су сви мушки чланови породице били на насипу готово целе ноћи.

- Милош ми је јавио да је Јелена нестала. Ту су били и њихова ћерка, Милошева мајка Зорица и кума Вера Вукомановић. Причали смо о Јеленином нестанку, Јана је рекла да је мама нестала у трави и да су је они тражили, али нису успели. У току ноћи дошао је Зоранов син Урош, са неком певачицом, да узму Јеленине ствари због пса трагача. Пред свитање, кући су се вратили Зоран, Урош, Милош и Владимир, али смо се договорили да се опет вратимо на насип Зоран, Милош и ја - испричала је Милица.

Милица је у ранијим изјавама наводно навела и да су у ноћи потраге проверавали Јеленин Фејсбук профил и да су тамо видели ужасне поруке.

Она је наводно током истраге испричала да су Зоран и Јелена имали добар брак и да је између њих постојала велика љубав.

- Навела је да су се, као и сви брачни парови, повремено свађали, али да је то било потпуно безазлено. Рекла је да је убеђена да Зоран никада не би наудио Јелени, а камоли је убио, јер ју је јако волео - испричао је тада извор Курира.