Извор:Фото: Профимедиа

СРАМОТА! Ора мислила да провоцира, а жестоко се избламирала

Извор: Нпортал

11.06.2024.

13:16

ЕЛЕМЕНТАРНО незнање - тако ће о овом питању рећи и Албанци, а камоли Срби.

Британска певачица албанског порекла, Рита Ора, још једном је покушала да провоцира на тему Косова и Метохије. Међутим, уместо да то буде још једна њена "отровна стрелица", Рита се овога пута поштено избламирала.

И то поготову јер је Рита Сахатчију Ора, како јој право име, рођена на Косову и Метохији, у Приштини, те је њено елеметарно незнање још срамотније.

Или је, просто, желела да каже неистину и тако изазове реакцију.

- Рођена сам на Косову. У Албанији, добро, сада је то Косово, али је било део Албаније. Потом сам се преселила у Лондон када сам имала годину дана - рекла је певачица, а коментари су одмах снимили њен "гаф" и исправили је.

Путем дрштвених мрежа изјава се делила, а у коментарима многи корисници су истакли да Косово и Метохија никад није било део Албаније већ Србије:

- "Косово никад није било део Албаније", "Питам се кад је Косово било део Албаније", "Разлог што је никад нисам волела је што прича да је Косово део Албаније", "Пре него што почнеш да шириш лажи, прочитај нешто из историје, молим те", - само су неки од коментара разбеснелих корисника друштвених мрежа.

У августу прошле године, на једном наступу у Мађарској, певачица је узела српску заставу од једног од фанова и користила је током свог наступа.

После је упутила извињење свом народу истичући да није била свесна чију заставу је огрнула.