Извор:Фото: Shutterstock

СПРЕЧЕН ОРУЖАНИ СУКОБ: Тужилашто о сукобу у Новом Саду

Извор: Нпортал

14.06.2024.

12:45

ПОВОДОМ оружаног сукоба у Новом Саду који се догодио у насељу Телеп око 21 час, огласило се и Више јавно тужилаштво. Како наводе, том приликом покушано је да се употребом ватреног оружја лиши живота више лица.

- Поводом догађаја који је изазвао узнемирење јавности и који се догодио дана 13. јуна 2024. године у Новом Саду у Улици Јована Поповића, када је у вечерњим часовима покушано да се употребом ватреног оружја лиши живота више лица, Више јавно тужилаштво у Новом Саду обавештава јавност да је описани догађај правно квалификован као кривично дело Тешко убиство у покушају у саизвршилаштву, кажњиво Кривичним закоником Републике Србије чланом 114, став 1, тачка 11, у вези са чланом 30, казном затвора у трајању од најмање 10 година или доживотним затвором, као и кривично дело Недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја кажњиво чланом 348, ставом 4 у вези са ставом 1 Законика, казном затвора у трајању од две до дванаест година.

У току до сада предузетих радњи и мера, на лице места је изашао дежурни јавни тужилац који је извршио увиђај, док су у сарадњи са Полицијском управом у Новом Саду, са лица места изузети одређени трагови који ће бити предмет даље обраде и анализе.

По налогу Вишег јавног тужилаштва ухапшени су осумњичени Ш.С. и А.Р., те им је одређено задржавање до 48 часова, у ком року ће бити доведени у Више јавно тужилаштву у Новом Саду ради саслушања на околност извршења кривичног дела, док се интензивно трага за осталим осумњиченима који су се дали у бекство.

- Више јавно тужилаштво у Новом Саду ће хитно и детаљно предузети све доказне радње у току спровођења истраге поводом овог догађаја, док ће даље процесне одлуке доносити у складу са законом, о којима ће јавност бити благовремено обавештена - закључују у саопштењу.

До пуцњаве је дошло око 21 час на Телепу, а једна особа задобила је лакше повреде од расутог стакла након пуцњаве.

(Ало)