Извор:Фото: АТА имагес

"Плашио сам се за његов живот јер се сликао са зверима"

Извор: Нпортал

19.06.2024.

22:06

"Читајте да бисте живели!"

Путописно дело Виктора Лазића "Кенија: Дамари дивљине", које кроз невероватне описе води у егзотичне пределе ове многољудне и раскошне земље, представљено је недавно.

Поред аутора, о књизи је између осталих говорио и писац Љубивоје Ршумовић, као и песникиња Мирјана Булатовић.

У овом делу су детаљно описани сусрети са лавовима, змијама, антилопама, носорозима, гепардима, нилским коњима, покојим нојем и хијеном, као и гунгула опасних улица Најробија и Момбасе.

Лазић ће у саобраћајном шпицу Најробија угледати залуталог лава, а у националном парку имати прилике да пољуби - жирафу! Значајан део књиге посвећен је изузетним људима који су животе посветили очувању природе.

Љубивоје Ршумовић диви се храбрости путописца, са којим се дружи дуже од деценије, и сведочи како се плашио за пријатеља кад је чуо да је отишао у Кенију "да прави селфије са змијама и лавовима".

BloombergAdria.com

- Лазићеви наслови причама су као стихови из неке баладе: "Црни шиљци ђавоље литице и шума заборава". А успут нам чита графите са зидова: "Путуј довољно далеко, да стигнеш сам себе" или "Оно што штедимо - штеди нас". Остаје ми још само да препоручим ову књигу читаоцима речима паметнијег од мене Анатола Франса: "Читајте да бисте живели!" - поручио је Ршумовић.

(Курир)