Извор:Фото: Н. Скендерија

ВАЖНО ЗА ЂАКЕ: Познато када излазе резултати мале матуре

Извор: Нпортал

21.06.2024.

09:26

ПРЕЛИМИНАРНИ резултати завршног испита за ученике осмог разреда биће објављени сутра, када родитељи могу да уложе приговоре, док се коначни резултати очекују 25. јуна, изјавио је данас Драган Филиповић, начелник Школске управе Београд.

Филиповић је за Танјуг оценио да је завршни испит за све београдске основце успешно завршен.

- Чека их упис у средњу школу, односно већ 22. јуна родитељи и ученици преко портала Моја средња школа или непосредно у школи моћи ће да виде прелиминарне резултате - рекао је начелник Школске управе Београд.

Он је објаснио да истог дана могу да уложе приговор на поједине задатке, а коначна ранг-листа биће објављена 25. јуна, док је 26. и 27. јуна подношење листе жеља.

- Листа жеља се такође може поднети непосредно у школи и попуњавање углавном и буде у школи јер је разредни старешина ту да помогне ученицима при попуњавању, а наравно, могу и преко портала Моја средња школа - рекао је Филиповић.

Након тога, како је рекао, следи расподела ученика по школама 2. јула, а од 4. до 7. јула је упис у школе.

- Сви ученици који из оправданих разлога нису приступили полагању у јунском року, а то је мали број на нивоу земље, моћи ће да полажу у августовском року - рекао је Филиповић.