Извор:Фото: Н. Фифић, Википедија/Јавно власништво

ПРЕШАО АЛБАНИЈУ ПЕШКЕ Деда Марине Абрамовић је био патријарх

Извор: Нпортал

21.06.2024.

16:08

ПРЕГАЗИО Албанију пешке у Првом светском рату.

Концептуална уметница нашег порекла, Марина Абрамовић, рођена је у породици црногорских партизана Војина и Данице Абрамовић.

Маринин отац је радио за државну безбедност, а мајка је шездесетих година била директорка Музеја револуције у Београду.

Оно што мало ко зна јесте то да је стриц њене мајке, Петар Росић, Маринин деда-стриц, био на челу Српске Православне Цркве од 1930. до 1937. године као патријарх српски Варнава и који је за време Првог светског рата са војском прешао Албанију пешке.

BloombergAdria.com

Иначе, Марина већ деценијама живи у Њујорку, а од 2016. године је у љубави са америчким продуцентом и бизнисменом Тодом Екертом са којим је 2019. године боравила у Београду.

У вези са 21 годину млађим мушкарцем

Марина је својевремено причала о приватном животу. ‒ Лишила сам себе деце и породице. Живела сам цео живот као номад. Моји студенти су били моја деца. У последње три године сам срећна с Тодом, који има сличан начин живота. Видимо се повремено у хотелу - рекла је Марина 2019. године.

BloombergAdria.com

Иначе, Тод је млађи од ње 21 годину, али то им никада није представљало препреку за складну везу. Марина Абрамовић иза себе има два брака и оба су трајала по четири године.

(Блиц)