Извор:Фото: Н. Параушић, Профимедиа

КАПИЧИЋЕВ СИН ЈЕ НАШ ПОЗНАТИ ГЛУМАЦ: На филму глумио оца

Извор: Нпортал

24.06.2024.

16:04

ЛЕГЕНДА српске кошарке, Драган Капичић, умро је у понедељак ујутру у 76 години, а датум и место сахране биће накнадно објављени.

Син Драгана Капичића је наш прослављени глумац Стефан Капичић, а глумац је чак пре 10 година у остварењу „Бићемо прваци света“ играо никог другог до свог славног оца.

- Ово је свакако врло специфична улога. Велика ми је част и одговорност што глумим свог оца из периода када ја нисам ни рођен. Дуго сам у послу, али ово ми је највећи изазов у каријери - рекао је тада за „Блиц“ Стефан Капичић.

Тек тада је схватио колико је његов отац био значајан својим колегама.

BloombergAdria.com

 

Златна генерација југословенских кошаркашких асова није донела само прву златну медаљу на Светском првенству 1970. године у Љубљани већ и дух заједништва, пријатељства, као и поштовања према репрезентацији.

Припремајући улогу тада, Стефан је од оца слушао многе приче о том периоду. Глумац је тек тада схватио колико је његов отац био значајан својим колегама и колико је био важан за репрезентацију и земљу уопште. Учио је од њега и кошаркашке финте. Саиграчи, тренери, пријатељи, али и навијачи Драгана Капичића такође су помогли Стефану да боље припреми улогу и дочара атмосферу у којој је та кошаркашка генерација донела медаљу.

BloombergAdria.com

 

- Тражио сам од њега савете како бих га што веродостојније представио као играча, али и његов однос са саиграчима - објаснио је глумац.

BloombergAdria.com

 

Осим Капичића, у филму свог оца тумачи и син покојног Крешимира Ћосића. Легендарни центар преминуо је 1995. године од рака, а његов син Петар није имао прилику да га ближе упозна.

(Блиц)