Извор:Фото: Профимедиа

ИЗ ДЕТИЊСТВА: Како је Драган Стојковић добио надимак Пикси?

Извор: Нпортал

27.06.2024.

08:58

ДРАГАН Стојковић свима је познат као Пикси, а прича о његовом надимку сеже у његово детињство.

Фудбалски тренер и селектор Драган Стојковић Пикси тренутно не проживљава једноставан период, након што је српска репрезентација испала са Европског првенства у фудбалу, после меча са Данском.

Момци наше репрезентације мораће да се врате кући јер је за њих такмичење у немачкој завршено, а остаје да се види шта нас надаље чека када је у питању судбина српског фудбала.

Ипак, име Драгана Стојковића Пиксија добро нам је познато већ деценијама. Најпре као перспективни фудбалер, потом као тренер и селектор, Пикси већ годинама важи за једно од најпознатијих имена нашег фудбала.

BloombergAdria.com

Уз његово име и презиме увек следи и надимак Пикси, али многи не знају како га је он заправо добио.

Како је Драган Стојковић постао Пикси?

Како су преносили медији током година, он је обожавао да гледа цртани филм чији су јунаци били мишеви, "Пикси и Дикси". Он би умео да прекине и фудбал и оде кући да погледа цртани, а када се једном вратио на терен, другари су повикали: "Ево га Пикси".

BloombergAdria.com

Још када је за "Темпо" дао свој први велики интервју, Драган је поменуо свој надимак.

- Ја ћу остати оно што јесам. Остаћу Пикси, рекао је он и збунио новинара Дарка Шаренца, који му је пре тога рекао да би могао да постане југословенски Кројф.

- Мене сви зову Пикси, по оном цртаном јунаку. Кад дође 19 часова и 15 минута, остављам све... Другове, девојке, шеталиште, храну... Журим и јурим пред ТВ екран да гледам Пиксија. Волео бих ако бисте уз овај наш разговор ставили наслов Пикси, поручио је тада он, а жеља му се испунила.

(Глоссy)