Извор:Фото: Профмедиа

ИСПИСАНА ИСТОРИЈА: Леброн и његов син ЗАЈЕДНО у Лејкерсима

Извор: Нпортал

28.06.2024.

08:43

Лос Анђелес лејкерси довели су у свој тим Бронија Џејмса (19), најстаријег сина свог најбољег играча Леброна Џејмса (39)!

Први стрелац НБА лиге у историји остварио је сан који годинама сања, да дочека свог наследника у НБА лиги и да буду саиграчи.

Лебронов агент Рич Пол наводно је претио клубовима да не одаберу Бронија и упозоравао да ће у том случају одиграти следећу сезону у Аустралији. Лејкерси су дочекали свој ред и одабрали га као 55. "пика", када су иза њега остала још само три места на драфту.

Брони Џејмс игра на позицији бека и са висином од 188 центиметара биће један од најнижијих играча у лиги. Прошлу сезону провео је на Универзитету Јужна Калифорнија и просечно је постизао 4,8 поена уз 2,8 скокова и 2,1 асистенцију, а све је забринуо када се срушио на једној утакмици због проблема са срцем. Због тога га је конзилијум НБА лекара прегледао веома детаљно и утврдио да нема сметњи да започне каријеру у најјачој лиги света.

Атланта хокси добили су права на Николу Ђуришића на овом НБА драфту.Српски кошаркаш из редова Меге Никола Ђуришић биран је са 43. позиције од стране Мајами хита.

Мајами неће задржати Ђуришића, већ су га послали у Атланта хоксе. То значи да ће Ђуришић бити у истом тиму у НБА лиги као и Богдан Богдановић, уколико добије уговор од Хокса.

Мајами је у замену за Ђуришића добио 44. пик и компензацију у новцу.

(Новости)