Извор:Фото: Инстаграм принтскрин/kristinafreuler, Јутјуб принтскрин/WeTubers

СРПСКИ ЗЕТ ПОТОПИО ИТАЛИЈАНЕ: Швајцарац оженио лепу Српкињу

Извор: Нпортал

30.06.2024.

16:00

Швајцарска је направила највеће изненађење на Еуро 2024, тако што је избацила селекцију Италије резултатом 2:0. Азурима је први гол дао Ремо Фројлер, иначе српски зет!

Сјајни фудбалер Болоње Ремо Фројлер начео је Италијане, када је прецизним ударцем савладао одличног голмана Ђанлуиђија Донаруму. Био је то знак за ерупцију одушевљења на олимпијском стадиону у Берлину. Касније је Италију докрајчио Рубен Варгас.

Ремо Фројлер ожењен је са Кристином Шивчић, Српкињом која је рођена у Швајцарској. Швајцарски медији често пишу о овом пару, а Кристину називају скраћено - Кики. Наводе да су заједно целу деценију, а да су се венчали 2019. године.

Постали су и родитељи и добили сина Ромеа. Кристина поштује Швајцарску, земљу у којој је рођена и у којој живи, али дечака Ромеа научила је да говори српски и на то је много поносна.

Дели цитате патријарха Павла, као и фотографије светиња које посећује када посети земљу предака, а с поносом носи тетоважу на ћирилици:

- Крв није вода!

BloombergAdria.com

 

Протеклих година Србија и Швајцарска често су играли међусобне мечеве. Тако је било на мундијалима у Русији и Катару, а из оба меча Швајцарци су изашли као победници. Нови окршај две селекције заказан је за јесен када креће Лига нација.

- Срце ми куца за обе нације, јер сам рођена у Швајцарској и муж ми игра за њихову репрезентацију, али не заборављам никад одакле потичем - рекла је једном приликом Кристина, која често долази у Србију и Београд, што се може видети по фотографијама које дели на друштвеним мрежама.

После утакмице између Италије и Швајцарске, Кристина је поставила на инстаграму заједничку фотку са супругом и написала:

- Браво, љубави моја! Поносни смо на тебе!

Ремо Фројлер (32) каријеру је почео у Винтертуру, а игра је у отаџбини још за Грасхоперс и Луцерн. Од 2016. до 2022. носио је дрес Аталанте у Серији А, када је отишао у Премијер лигу и обукао дрес Нотингем Фореста.

Међутим, после само једне сезоне вратио се у Италију и заиграо за Болоњу, са којом је у тек завршеној клупској сезони изборио највећи успех клуба, пласман у Лигу шампиона.

Ремо Фрјолер дрес репрезентације Швајцарске носи од 2017. године. Уписао је 71 утакмицу и дао девет голова. Игра на месту централног везног играча и један је од важнијих фудбалера од поверења, у тактичкој поставци селектора Швајцарске Мурата Јакина.

(Курир)