Извор:Фото: Архива Новости, Гугл мапс принтскрин

ОД ПАРИЗА ДО ДОРЋОЛА: Шта све од некретнина има Пикси?

Извор: Нпортал

30.06.2024.

19:14

ДРАГАН Стојковић Пикси током своје веома успешне каријере паметно је улагао нова, те сада располаже бројних некретнинама.

Иако му је позиција селектора фудбалске репрезебтације на климавим ногама, Драган Стојковић Пикси,недавно је истакао да од функције у ФСС - не живи, што је кристално, јер на његовој имовинској карти има свашта - од луксузне виле, преко станова, до скупоцених кола. Наиме, након имресивне играчке каријере, посветио је тренерским пословима, те је наставио одлично да зарађује и након окончавања професионалног ангажмана.

BloombergAdria.com

Међутим, мало је познато да је Стојковић, осим баратања лоптом, озбиљан маг за некретнине. Много новца је, наиме, улагао у куповину скупоцених кућа, станова и других објеката које би потом продао за вишеструко више новца. Али је многе од њих умео и да задржи за себе и своју породицу.

Осим породичне куће у Нишу, где живи његова мајка, познато је да Пикси има вилу у строгом центру Београда.

BloombergAdria.com

- Кућа има 246 квадратних метара и три спрата. Реновирање је одрађено тако да је сваки спрат као посебан стан. Пикси се одлучио на ту варијанту како би његове ћерке Ања и Андреа имале свој простор кад дођу у Београд - сазнали су домаћи медији једном приликом о вили на Дорћолу, у Симиној улици.

Претходно, након две године проведене у Кини, Стојковић је преузео кормило селекције Србије и негде баш у том периоду решио да прода вилу на Дедињу. Купац је такође из света фудбалера, а у питању је бивши репрезентативац Душко Тошић.

А тренутно у њој живи певачица Јелена Карлеуша са ћеркама. Ову некретнину на неколико спратова до тада су издавали једној амбасади.

BloombergAdria.com

Са супругом Снежаном се тада сели у велелепну вилу у самом срцу престонице, која се годинама налази у њиховом власништву. Новац од продаје куће на Дедињу решили су да уложе управо у здање у центру, па су зато помоћне просторије које се налазе у задњем делу дворишта срушили.

Пиксијев луксузни дом сада изгледа потпуно другачије. Окречена је у бело, има велику капију и расвету у дворишту.

Од некретнина у Драгановом поседу налазе се још неки атрактивни објекти. Наводно, он је власник виле у Мајамију, те луксзузног стана у центру Париза.

Стан у Француској престоници, чији изглед оставља без даха, Пикси издаје туристима. Породица Стојковић поседује стан од 60 квадрата који се налази у најлепшем делу Париза, а исти рентира њихов син Марко Стојковић преко популарне апликације за издавање некретнина.

У опису двособног Пиксијевог стана стоји да се налази у луксузној згради, те да је опремљен по светским стандардима. Дневна соба као и већи део стана чини луксузни намештај бренда "Фенди", телевизор који приказује слику у 4К резолуцији, а купатило је цело у мермеру. Подно грејање постоји у већем делу стана, наглашено је у опису. Стан се налази на само неколико корака од чувеног хотела "Плаза Атхенее".

BloombergAdria.com

Такође, Пикси поседује плац на црногорском приморју, конкретно на Росама, где је наводно искеширао око два милиона евра за земљу.