Извор:Фото: Твитер принтскрин/@snakeyesV1

ДРАМА У ХРВАТСКОЈ: Жена напала кондуктера

Извор: Нпортал

01.07.2024.

09:15

ВОЗ на релацији Сплит - Загреб остао је на станици Врховине да стоји више од два сата и то због путника без важеће карте. Ипак, из Хрватске железнице је саопштено да је дошло до застоја саобраћаја, али због тога што је неименована путница гурнула кондуктера.

Наиме, како преноси "Индекс", један очевидац је испричала како је дотична путница имала карту, али не и резервисано место за путовање. Из Полицијске управе личко-сењске су за "Индекс" рекли да су добили потврду о инциденту у 13.15 часова — воз је стао у 13.03 часова и на железничкој станици је стајао до 14.53 часова.

- Утврђују се околности догађаја - додали су у саопштењу.

"Путница гурнула кондуктера"

Са друге стране, из Хрватске железнице су рекли да је воз каснио јер је путница вербално напала и гурнула кондуктера, који је потом пао, услед чега је позвана полиција. Када је воз стигао у Загреб, кажу, у болници су му констатоване лакше телесне повреде.

- Након заустављања воза 520 на релацији Сплит - Загреб око 13 часова на станици Врховине, кондуктер је стао на врата воза и тражио карту од путнице која је улазила у воз. Путница га је вербално напала и гурнула, након чега је кондуктер пао. Због тог инцидента је позвана полиција. Након увиђаја, воз 520 наставио је да саобраћа са закашњењем од 109 минута. По доласку у загребачку ГК, кондуктер је отишао у болницу, где му је констатована лакша повреда - наводи се у саопштењу.

Како је објашњено из железнице, путници имају право на поврат новца, с обзиром на кашњење воза које је било дуже од 120 минута.

(Индекс)