Извор:Фото: Профимедиа

Ћерка Бруса Бислиса потврдила тешку дијагнозу (ФОТО)

Извор: Нпортал

02.07.2024.

10:18

ЋЕРКА Бруса Вилиса и Деми Мур, Талула, растужила је пратиоце широм света новим фотографијама које је поделила на друштвеној мрежи Инстаграм.

Док се омиљени холивудски глумац бори са деменцијом, због које је од њега остала само сенка будући да за његову дијагнозу нема лека, ћерка Бруса Вилиса прихватила је своју болест.

Тулула се, наиме, бори са поремећајем познатим као дерматоломанија које је узроковано компулзивним кидањем коже.

Ћерка Бруса Вилиса Талула Вилис недавно је открила и да јој је дијагностификован аутизам, а сада је показала и лице прекривено црвеним посекотинама и огреботинама око усана, очију и носа.

- Копање коже се дешава! Излечење је могуће. Оно не подразумева чисту кожу и не значи да наметљиве мисли престају да нападају и не значи да се напад неће поновити.

То су мале победе - написала је она испод фотографије.

Ову дијагнозу Талулу добила је 2021. године, али се храбро ухватила у коштац са њом и поручила фановима да је задовољна напретком који је остварила када је нега коже у питању.

Шта је дерматоломанија и како се лечи?

Иначе, дерматоломанија је поремећај који спада у групу поремећаја нагона и навика, а односи се на опсесивно копање и стискање коже.

Особе које пате од овог стања могу то да раде по лицу или било ком другом телу где уоче акне, младеже или једноставно на потпуно здравој кожи.

Углавном то раде уз помоћ пинцета, зуба, маказа или неких других механичких предмета. Љуштењу коже претходи емоционални набој, бес или неки стрес и овај поремећај се често повезује са опсесивно - компулсивним.

Лечи се бихевиоралном терапијом у комбинацији са фармаколошким третманом.

(Глориа)